Forrás: Getty

Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

1. Mozgásérzékelő világítás

A mozgásérzékelő világítás nagy segítséget jelenthet azoknak az idős embereknek, akik mozgási nehézséggel küzdenek.  A lámpa fel- és lekapcsolása nem tűnik nagy kihívásnak a fiatal és fitt emberek számára, azonban sok plusz energiát kíván azoktól, akiknek a járás is nehézkes.

2. Mobilról nézhető kamera

Rengeteg okos kamera van, aminek a képét telefonról bármikor, bárhonnan elérhetjük. Be lehet állítani, hogy több készülékről is követhető legyen. Ha szeretnénk biztonságban tudni a nagyszülőket, mindenképp megéri úgy felszerelni a kamerát, hogy a lakás fontosabb pontjait lássuk.

3. Füstjelző és szén-monoxid jelző

Idős szeretteinket akkor tudhatjuk igazán biztonságban, ha beszerzünk néhány biztonsági berendezést. Ilyen a füstjelző és a szén-monoxid jelző, aminek beszerelése egyáltalán nem nagy összeg, mégis életeket menthet.

4. Kapaszkodók

Az ágy, a WC, a kád és a kanapé mellé mindenképpen érdemes kapaszkodókat felszerelni. Apróság, mégis nagy biztonságot ad azoknak, akik már nehezen mozognak.

5. Robotporszívó

A takarítás sosem élvezetes, ám a szép korú rokonok számára igazi kihívást jelenthet. Ettől függetlenül fontos lehet számukra, hogy rendezett otthonban éljenek, amiben egy robotporszívó lehet a segítségükre. Ráadásul a távolból mi is tudjuk telefonról vezérelni a készüléket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.