Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Ötletládához ad!

1. Mozgásérzékelő világítás

A mozgásérzékelő világítás nagy segítséget jelenthet azoknak az idős embereknek, akik mozgási nehézséggel küzdenek.  A lámpa fel- és lekapcsolása nem tűnik nagy kihívásnak a fiatal és fitt emberek számára, azonban sok plusz energiát kíván azoktól, akiknek a járás is nehézkes.

2. Mobilról nézhető kamera

Rengeteg okos kamera van, aminek a képét telefonról bármikor, bárhonnan elérhetjük. Be lehet állítani, hogy több készülékről is követhető legyen. Ha szeretnénk biztonságban tudni a nagyszülőket, mindenképp megéri úgy felszerelni a kamerát, hogy a lakás fontosabb pontjait lássuk.

3. Füstjelző és szén-monoxid jelző

Idős szeretteinket akkor tudhatjuk igazán biztonságban, ha beszerzünk néhány biztonsági berendezést. Ilyen a füstjelző és a szén-monoxid jelző, aminek beszerelése egyáltalán nem nagy összeg, mégis életeket menthet.

4. Kapaszkodók

Az ágy, a WC, a kád és a kanapé mellé mindenképpen érdemes kapaszkodókat felszerelni. Apróság, mégis nagy biztonságot ad azoknak, akik már nehezen mozognak.

5. Robotporszívó

A takarítás sosem élvezetes, ám a szép korú rokonok számára igazi kihívást jelenthet. Ettől függetlenül fontos lehet számukra, hogy rendezett otthonban éljenek, amiben egy robotporszívó lehet a segítségükre. Ráadásul a távolból mi is tudjuk telefonról vezérelni a készüléket.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Felújítás Címlapra vele! – Egy 120 nm-es otthon, amely minden elemében tökéletes

Edina és családja 2016-ban vásárolta meg ezt az ingatlant, amelyről már akkor tudták: alapos felújításra szorul. Mire azonban igazán belelendültek, a koronavírus járvány megbénította a világot. Ők azonban nem adták fel, és több részletben ugyan, de megvalósították a terveiket. A képeket látva kétségtelen: megérte kitartónak lenniük.

Tipp 5 érv, ami miatt megéri időben megtervezni az ünnepi menüt

Az ünnepek közeledtével mindenki vásárlási lázban ég, ilyenkor hajlamosak vagyunk túlköltekezni. A karácsonyi étkezések tipikusan azok az események, amikor rengeteg ételmaradék gyűlik össze, ami egyrészt pénzkidobás, másrészt pedig nagy terhet ró a környezetre. A menü alapos megtervezésével rengeteget spórolhatunk az alapanyagok megvásárlásakor, és jóval kevesebb étel vész kárba.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin