Forrás: Getty

Mutatjuk, hogy miért és hogyan alakíts ki vendégszobát otthonodban

Miért jó, ha van vendégszoba az otthonodban?

Felmerülhet a kérdés, hogy miért éri meg vendégszobát kialakítani, ha csak évente párszor vesszük igénybe. Amennyiben lehetőség van rá, szentelj egy kis szobát ennek, pláne, ha sok a távoli hozzátartozó, akik hazalátogatásuk során nálad szoktak megszállni. Amikor pedig nincsenek vendégek, akkor tárolásra, home office-ra is jó, de akár a gyerekek pizsama partiját is beköltöztetheted ide.

1. Csak a legfontosabbak

Miért kellene túlzsúfolni a vendégszobát mindenféle bútorral? Mivel általában kicsi szobákat alakítunk ki vendégszobának, amúgy is praktikus, ha az ágyon és egy szekrényen kívül legfeljebb csak egy íróasztal van bent.

2. Kétágyas megoldás

Népes a család vagy több barát is szokott egyszerre látogatni? Akkor egy nagy franciaágy helyett két kisebb ágyat válassz a vendégszobába. Ezek is lehetnek nagyon, és így akár négy fő (két felnőtt, két gyerek) is elfér rajtuk.

3. Modern farmház

Sok a régi bútor a garázsban, de túl jó állapotúak ahhoz, hogy kidobd őket? Készíts vintage vagy modern farmház stílusú vendégszobát, hogy némi újítás után új lehetőséget kapjanak ezek az elemek. Egy csokor frissen vágott virággal tökéletesítheted a hangulatot.

4. Bohém nyugalom

A bohém stílus előnye, hogy viszonylag egyszerű és letisztult megoldásokkal tudunk látványos végeredményt elérni vele. Ha a bohém vendégszoba mellett döntesz, nem kell sokat bajlódnod a dekorálásával, ellenben olyan harmonikus hangulatú lesz, hogy a délutáni sziesztákat is itt akarod majd tölteni – persze, amikor éppen nincsenek vendégeid.

5. Panzió szoba

Tipikusan az a házigazda vagy, aki imádja, ha vendégei vannak? Kényeztesd el őket igazi vidéki panzió élménnyel! Válassz meleg tónusú, otthonos berendezést – no, meg persze a reggelizőtálca sem maradhat el.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.