Forrás: Getty

Íme, egy szuper bőrápoló recept a bőr bútorok ápolásához

Bőrápoló recept

  • 85 g méhviasz
  • 85 g olívaolaj
  • 85 g kókuszolaj

Keverd össze a méhviaszt, az olívaolajat és a kókuszolajat egy tálban alacsony láng felett. Kevergesd az összetevőket addig, amíg a méhviasz fel nem olvad teljesen. Miután ez megtörtént, vedd le az edényt a tűzről, és hagyd kihűlni. A kihűlt keveréket öntsd át egy jól záródó tégelybe.

Fogj egy tiszta, száraz rongyot, erre tegyél egy keveset a bőrbalzsamból. Kend a balzsamot a bőr felületére, és körkörösen oszlasd el az egész bútoron, ruhadarabon vagy más kiegészítőn.

Tipp: Az első használat előtt a biztonság kedvéért teszteld a balzsamot! Kenj fel belőle egy kicsit egy nem látható helye, és győződj meg arról, hogy nem okoz kárt a felületen.

Milyen gyakran kell a bőr darabokat tisztítani?

Az, hogy milyen gyakran kell a bőrt kondicionálni, attól függ, hogy milyen gyakran és milyen körülmények között használod. A legbiztosabb, ha minden tisztítás után ápolóval is lekened a felületet, hiszen ekkor a legsérülékenyebb a bőr.

Íme néhány jel arra, hogy ideje leápolnod a bőr felületet:

  • Kevésbé rugalmas az anyag.
  • A bőr világosabb árnyalatúvá válik, ami azt jelzi, hogy a nedvesség távozik az anyagból.
  • Apró repedések jelennek meg a felületen.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.