Forrás: Getty

Így tudod biztonságossá tenni a jeges járdát vegyszerek nélkül

1. Amit azonnal megtehetsz

A legjobb, ha már a hóesés közben vagy közvetlen utána ellapátoljuk a havat a járdáról. Ezzel könnyen megelőzhetjük, hogy lefagyjon a járda.

2. Forró víz

Ha már elkezdett lefagyni a hó a járdára, mielőbb cselekednünk kell. Természetes és olcsó megoldás, ha forralunk vizet, és a makacs módon lefagyott részeket ennek segítségével oldjuk fel. Öntsük a forró vizet a jeges részekre, várjunk egy percet, majd a hólapáttal kezdjük el feltörni a jeget. Ha felolvadt a jég, a vizet seperjük le a járdásól, különben gyorsan visszafagy.

3. Házi jégoldó 

Hatásos jégoldót mi magunk is keverhetünk környezetbarát összetevőkből. Egy vödörbe öltsünk forró vizet és 50 ml denaturált szeszt. A denatruált szesz fagyási pontja alacsonyabb a vízénél, így utóbbinak több ideje van oldani a jeget, mielőtt kihűlne.

4. Természetes csúszásgátlók

Ha nagyon sietünk reggel, és nincs időnk havat lapátolni, akkor bevethetünk csúszásgátló anyagokat is, amik biztonságosabbá teszik a járdát. Használhatunk erre a célra hamut, macskaalmot, forgácsot, homokot vagy mulcsot is. 

5. Csúszásgátló tárgyak

Csak egy részen van jég a járdán, amit pár pillanat alatt szeretnél biztonságossá tenni? Ebben az esetben tegyél egy régi rongyszőnyeget, raklapot vagy gyékényt a problémás területre addig, amíg nincs időd tartós megoldást keresni. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.