Home office-ban dolgozol? Így fog kevesebbet fogyasztani a laptopod

Home office-ban dolgozol? Így fog kevesebbet fogyasztani a laptopod

A távmunka rengeteg előnnyel jár, azonban van egy hátránya is: a villanyszámla. Ha mindig otthonról dolgozol, akkor értelemszerűen a laptopod is az otthoni áramot fogyasztja, ami bizony megdobja a rezsit. Szerencsére van azonban pár szuper trükk, melyekkel jelentősen tovább bírja a gép akkumulátora, így ritkábban kell töltened.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

3 hatékony tipp a laptop áramfogyasztásának a csökkentésére

1. tipp – Kapcsold ki a feleslegesen futó programokat

A laptop mindig kéznél van, ami rendkívül praktikus. Azonban felvetődik a kérdés, hogy erre tényleg szükséged van-e. Kérdezd meg magadtól, hogy tényleg nyitva kell-e lennie 20 lapnak a böngészőben, illetve a Youtube-nak, a Spotify-nak, a Messengernek és társaiknak is muszáj-e futnia a háttérben. Ezek mind olyan programok, melyek csak a kényelmedet szolgálják, de valójában nem szükségesek, állandó jelleggel, ezért jobban teszed, ha inkább bezárod őket két használat között. Minél több program és applikáció fut, illetve minél több oldal van megnyitva, annál jobban merül az akkumulátor, azaz annál sűrűbben kell töltened a készüléket.

2. tipp – Megfelelő energiaséma kiválasztása

A vezérlőpultban nézd meg az energiagazdálkodási beállításokat. Ha egy olyan energiasémát választasz, aminek fő szempontja az áramfogyasztás csökkentése, akkor már jó úton jársz. Még több energiát spórolhatsz, ha alvó üzemmódban teszed a gépet. Ebben az esetben ismét fel kell állnia a rendszernek, amikor használni kezded, míg ha standby-módban hagyod, akkor azonnal folytathatod a munkát. Előbbi esetében nyilván várnod kell egy kicsit, ellenben a laptop alvó üzemmódban nem fogyaszt áramot.

3. tipp – Képernyővilágítás csökkentése

Nem számít, hogy mobiltelefonról vagy laptopról van szó, a képernyővilágítás csökkentésével jelentősen kitolhatod a következő töltés időpontját. Ennek oka, hogy a képernyő szívja le leginkább az akkumulátort. Számos eszköz már képes arra, hogy automatikusan, a környezeti fényekhez állítsa be a maga világítását. Ugyanez igaz a billentyűzet világítására is: napközben egyszerűen kapcsold ki.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp 5 virág sötét helyre – Természetes fény nélkül is szépek maradnak

Gondoltad volna, hogy ablak nélküli helyiségekben is lehet növényt tartani? Cikkünkből kiderül, hogy melyek azok a fajták, amik fény nélkül is szépen nőnek és terebélyesednek.

Stílus Az időtállóan divatos otthon kötelező elemei

A divatos otthon kifejezés hallatán többnyire mindannyiunknak ugyanaz a kép ugrik be: fényes, letisztult, átlátható, mégis díszes élettér, ahol minden berendezési tárgy más és más, mégis harmóniában van egymással. Hogy mi a titka ezeknek az élettereknek? Vegyük sorra a kötelező elemeket!

Gyerek Kamasz lányszoba ötletek – A legnépszerűbb stílusok és megoldások a fiatalok körében

A gyerekek villámgyorsan felnőnek, és a babaszobából pillanatok alatt tini szoba lesz. Az általunk összeszedett kamasz lányszoba ötletek segítenek neked megérteni a mostani trendeket, és okos és praktikus megoldásokat kialakítani lányod szobájába. Az eredmény garantáltan tetszeni fog neki is!

Tipp A hosszan tartóan friss és profin kötött virágcsokor 5 titka

A hotelekben és elegáns éttermekben a legegyszerűbb virágokból álló csokrok is lélegzetelállítóan néznek ki, pedig nincs bennük semmi különleges. A szépségük mögött a profin elrendezett és szakszerűen ápolt virágszálak állnak. Eláruljuk a mindig friss és rendezett csokor titkait.

Gyerek Fiú gyerekszoba tapéta ötletek – Túl az egyszínű falakon

Foci és autók – a két téma, ami nagy eséllyel betalál egy kisfiúnál. Azonban ennél sokkal kreatívabb is lehetsz, ha gyermeked szobájának dekorációjáról van szó. Ezek a fiú gyerekszoba tapéta ötletek például megmutatják, hogyan.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin