Home office-ban dolgozol? Így fog kevesebbet fogyasztani a laptopod

Home office-ban dolgozol? Így fog kevesebbet fogyasztani a laptopod

A távmunka rengeteg előnnyel jár, azonban van egy hátránya is: a villanyszámla. Ha mindig otthonról dolgozol, akkor értelemszerűen a laptopod is az otthoni áramot fogyasztja, ami bizony megdobja a rezsit. Szerencsére van azonban pár szuper trükk, melyekkel jelentősen tovább bírja a gép akkumulátora, így ritkábban kell töltened.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

3 hatékony tipp a laptop áramfogyasztásának a csökkentésére

1. tipp – Kapcsold ki a feleslegesen futó programokat

A laptop mindig kéznél van, ami rendkívül praktikus. Azonban felvetődik a kérdés, hogy erre tényleg szükséged van-e. Kérdezd meg magadtól, hogy tényleg nyitva kell-e lennie 20 lapnak a böngészőben, illetve a Youtube-nak, a Spotify-nak, a Messengernek és társaiknak is muszáj-e futnia a háttérben. Ezek mind olyan programok, melyek csak a kényelmedet szolgálják, de valójában nem szükségesek, állandó jelleggel, ezért jobban teszed, ha inkább bezárod őket két használat között. Minél több program és applikáció fut, illetve minél több oldal van megnyitva, annál jobban merül az akkumulátor, azaz annál sűrűbben kell töltened a készüléket.

2. tipp – Megfelelő energiaséma kiválasztása

A vezérlőpultban nézd meg az energiagazdálkodási beállításokat. Ha egy olyan energiasémát választasz, aminek fő szempontja az áramfogyasztás csökkentése, akkor már jó úton jársz. Még több energiát spórolhatsz, ha alvó üzemmódban teszed a gépet. Ebben az esetben ismét fel kell állnia a rendszernek, amikor használni kezded, míg ha standby-módban hagyod, akkor azonnal folytathatod a munkát. Előbbi esetében nyilván várnod kell egy kicsit, ellenben a laptop alvó üzemmódban nem fogyaszt áramot.

3. tipp – Képernyővilágítás csökkentése

Nem számít, hogy mobiltelefonról vagy laptopról van szó, a képernyővilágítás csökkentésével jelentősen kitolhatod a következő töltés időpontját. Ennek oka, hogy a képernyő szívja le leginkább az akkumulátort. Számos eszköz már képes arra, hogy automatikusan, a környezeti fényekhez állítsa be a maga világítását. Ugyanez igaz a billentyűzet világítására is: napközben egyszerűen kapcsold ki.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin