Forrás: Getty

Home office-ban dolgozol? Így fog kevesebbet fogyasztani a laptopod

3 hatékony tipp a laptop áramfogyasztásának a csökkentésére

1. tipp – Kapcsold ki a feleslegesen futó programokat

A laptop mindig kéznél van, ami rendkívül praktikus. Azonban felvetődik a kérdés, hogy erre tényleg szükséged van-e. Kérdezd meg magadtól, hogy tényleg nyitva kell-e lennie 20 lapnak a böngészőben, illetve a Youtube-nak, a Spotify-nak, a Messengernek és társaiknak is muszáj-e futnia a háttérben. Ezek mind olyan programok, melyek csak a kényelmedet szolgálják, de valójában nem szükségesek, állandó jelleggel, ezért jobban teszed, ha inkább bezárod őket két használat között. Minél több program és applikáció fut, illetve minél több oldal van megnyitva, annál jobban merül az akkumulátor, azaz annál sűrűbben kell töltened a készüléket.

2. tipp – Megfelelő energiaséma kiválasztása

A vezérlőpultban nézd meg az energiagazdálkodási beállításokat. Ha egy olyan energiasémát választasz, aminek fő szempontja az áramfogyasztás csökkentése, akkor már jó úton jársz. Még több energiát spórolhatsz, ha alvó üzemmódban teszed a gépet. Ebben az esetben ismét fel kell állnia a rendszernek, amikor használni kezded, míg ha standby-módban hagyod, akkor azonnal folytathatod a munkát. Előbbi esetében nyilván várnod kell egy kicsit, ellenben a laptop alvó üzemmódban nem fogyaszt áramot.

3. tipp – Képernyővilágítás csökkentése

Nem számít, hogy mobiltelefonról vagy laptopról van szó, a képernyővilágítás csökkentésével jelentősen kitolhatod a következő töltés időpontját. Ennek oka, hogy a képernyő szívja le leginkább az akkumulátort. Számos eszköz már képes arra, hogy automatikusan, a környezeti fényekhez állítsa be a maga világítását. Ugyanez igaz a billentyűzet világítására is: napközben egyszerűen kapcsold ki.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.