Forrás: Getty

Gyönyörű színek és még sok más – Így díszítsd a nappalid falát

1. tipp: Kontrasztos színek

Egy kényelmes nappali kialakítása nem ördöngös feladat, hiszen már azzal nagy változást érsz el, ha egyszerűen lefested az unalmas fehér falat, méghozzá két kontrasztos színnel. A képen látható nappaliban remekül mutat az erőteljes narancssárga a visszafogott fehérrel, a nagy kép pedig még különlegesebb hatást kölcsönöz az egész helyiségnek.

2. tipp: Szürke nappali

A szürke szín sokak számára egyet jelent az unalommal és a szomorúsággal, de ennek nem kell így lennie. Ha a szürke falakhoz egyenes vonalvezetésű fehér bútorokat vagy átlátszó darabokat választasz, akkor nagyon különleges hangulata lesz a nappalinak. Ezt az alábbi kép is bizonyítja.

3. tipp: Fényes tapéta

Egy jól megválasztott tapétával minden szobát fel lehet dobni, de egy helyiségen belül is ki lehet velük emelni bizonyos területeket. A tapéták továbbá struktúrát adnak a szobának. A geometrikus formájú bútorok tökéletesen illenek a képen látható tapétákhoz. Ilyen esetben már képeket sem kell tenned a falra.

4. tipp: Sötétkékkel a kényelemért

Ne félj a sötét színektől! A sötétkéknek nyugtató hatása van, így egy hosszú és fárasztó nap után sokkal könnyebben fogsz kikapcsolni és pihenni. Ehhez azonban mindössze 1 falat fess le, a többi maradjon világos, így nem lesz nyomasztó hatása a helyiségnek.

5. tipp: Bogyós gyümölcs színek kombinációja

A földszínek rendkívül elegáns hatással bírnak, főleg abban az esetben, ha bogyós gyümölcsök színével párosítod őket. Ezt a trükköt azonban fordítva is alkalmazhatod, azaz bogyós gyümölcs színnel fested le a falakat, és visszafogott színű dekorációkkal díszíted a szobát.

6. tipp: Jó hangulatú színek

Szintén szuper választásnak bizonyulnak az olyan árnyalatok, melyektől azonnal mosolyra derülsz. Az ilyen színek közé soroljuk például a sárgát és a levendulát. Ha ezekhez fehér bútorokat és zöld növényeket párosítasz, akkor garantált a jókedv és a jó hangulat!

7. tipp: Modern betonhatás

A betonhatástól sokan tartanak, hiszen nagyon ridegnek tartják. Ez azonban egyáltalán nem igaz, ha világos faelemekkel és meleg színekkel párosítod, hiszen azok ellensúlyozzák ezt a barátságtalan hatást, így kellemes hangulata lesz az adott helyiségnek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.