Garzonlakás előnyei és hátrányai – Neked megéri ilyen otthonba költöznöd?

Garzonlakás előnyei és hátrányai – Neked megéri ilyen otthonba költöznöd?

Garzonlakásba költöznél? A döntés nem könnyű, hiszen jó és rossz tulajdonságai is bőven vannak ennek a lakástípusnak. A garzonlakás előnyei és hátrányai közül összegyűjtöttük a legfontosabbakat, hogy megkönnyítsük döntésed.

Ötletládához ad!

Garzonlakás előnyei is hátrányai – Pozitív tulajdonságok

A garzonlakás pozitív tulajdonságait elsősorban egyedülállók vagy párok élvezhetik, akik pörgős, városi életet élnek. Számukra viszont ideális otthon lehet egy garzonlakás, mutatjuk is, hogy miért.

  • Kedvező ár: A „normális” lakásokhoz képest a garzonlakások jóval kedvezőbb áron bérelhetők és vásárolhatók meg. Ennek oka főként kicsi alapterülete, ám ez nem túl nagy probléma, ha csak 1-2 fő él benne.
  • Alacsony rezsi: Legyen szó akár a téli fűtésről, akár a nyári klímázásról, jóval kevesebb energiát kell használnunk ahhoz, hogy a kicsi, egyterű garzonlakásunkat befűtsük vagy lehűtsük.
  • Kevesebb takarítás: A letisztult berendezésű garzonlakást egyetlen óra alatt is ki lehet olyan alaposan takarítani, hogy minden csillogni-villogni fog. Mindenképp előny, ha sűrűek a napjaid, és amúgysem szeretsz takarítani.
  • Jó elhelyezkedés: A garzonlakás a belváros jellemző ingatlantípusa, ebből fakadóan pedig igen kedvező az elhelyezkedése. A pörgős életet élők számára igazi ajándék, hogy mindenhez közel vannak.
  • Multitasking lehetőségek: Mivel a garzonlakások kicsik, ezért a lakás bármelyik pontjáról kényelmesen nézheted a tévében a kedvenc sorozatodat, közben pedig főzhetsz vagy takaríthatsz.
  • Trendi berendezés: A garzonlakásban a letisztult, minimalista berendezés játszik csak, ami napjainkban iszonyú trendi. A kicsi lakást sokkal könnyebb és olcsóbb divatosan berendezni, hiszen mindenből kevés és kicsi kell.

Garzonlakás előnyei és hátrányai – Negatív tulajdonságok

A garzonlakás előnyei és hátrányai végülis nem elválaszthatók egymástól, ezért minden előnyének tulajdonképpen van egy negatív hatása is.

  • Helyhiány: A garzonlakás egyik legnagyobb hátránya a helyhiány, ám ebből profitálhatunk is, hiszen meg kell tanulnunk tudatosan élni és rendezni a környezetünket.
  • Szinte csak egyedülállóknak ideális: Nem csak a helyhiány miatt nem kedvező családoknak a garzonlakás, de abból a szempontból sem előnyös, hogy nem tudsz sehova „elvonulni”. Legyen szó munkához kötődő videóhívásról, privát telefonbeszélgetésről vagy „énidőről”, mindent egy légtérben kell csinálni a másikkal.
  • Rendetlenség mindenhol: Hiába csak a konyhapult kupis, mégis az egész lakás rendetlennek tűnhet tőle, hiszen az ágyban fekve is a mosatlan edényeket nézed.
  • Állandó szelektálás: Ha nagyobb lakásból költözöl a garzonlakásba, a cuccaid nagy részétől meg kell szabadulnod. De még ez sem elég, ugyanis állandó szelektálás nélkül előbb-utóbb nem fogsz elférni a lakásban.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Váltsd valóra lakásálmaidat a Fundamentával.
Megnézem
Bezárom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin