Garzonlakás előnyei és hátrányai – Neked megéri ilyen otthonba költöznöd?

Garzonlakás előnyei és hátrányai – Neked megéri ilyen otthonba költöznöd?

Garzonlakásba költöznél? A döntés nem könnyű, hiszen jó és rossz tulajdonságai is bőven vannak ennek a lakástípusnak. A garzonlakás előnyei és hátrányai közül összegyűjtöttük a legfontosabbakat, hogy megkönnyítsük döntésed.

Ötletládához ad!

Garzonlakás előnyei is hátrányai – Pozitív tulajdonságok

A garzonlakás pozitív tulajdonságait elsősorban egyedülállók vagy párok élvezhetik, akik pörgős, városi életet élnek. Számukra viszont ideális otthon lehet egy garzonlakás, mutatjuk is, hogy miért.

  • Kedvező ár: A „normális” lakásokhoz képest a garzonlakások jóval kedvezőbb áron bérelhetők és vásárolhatók meg. Ennek oka főként kicsi alapterülete, ám ez nem túl nagy probléma, ha csak 1-2 fő él benne.
  • Alacsony rezsi: Legyen szó akár a téli fűtésről, akár a nyári klímázásról, jóval kevesebb energiát kell használnunk ahhoz, hogy a kicsi, egyterű garzonlakásunkat befűtsük vagy lehűtsük.
  • Kevesebb takarítás: A letisztult berendezésű garzonlakást egyetlen óra alatt is ki lehet olyan alaposan takarítani, hogy minden csillogni-villogni fog. Mindenképp előny, ha sűrűek a napjaid, és amúgysem szeretsz takarítani.
  • Jó elhelyezkedés: A garzonlakás a belváros jellemző ingatlantípusa, ebből fakadóan pedig igen kedvező az elhelyezkedése. A pörgős életet élők számára igazi ajándék, hogy mindenhez közel vannak.
  • Multitasking lehetőségek: Mivel a garzonlakások kicsik, ezért a lakás bármelyik pontjáról kényelmesen nézheted a tévében a kedvenc sorozatodat, közben pedig főzhetsz vagy takaríthatsz.
  • Trendi berendezés: A garzonlakásban a letisztult, minimalista berendezés játszik csak, ami napjainkban iszonyú trendi. A kicsi lakást sokkal könnyebb és olcsóbb divatosan berendezni, hiszen mindenből kevés és kicsi kell.

Garzonlakás előnyei és hátrányai – Negatív tulajdonságok

A garzonlakás előnyei és hátrányai végülis nem elválaszthatók egymástól, ezért minden előnyének tulajdonképpen van egy negatív hatása is.

  • Helyhiány: A garzonlakás egyik legnagyobb hátránya a helyhiány, ám ebből profitálhatunk is, hiszen meg kell tanulnunk tudatosan élni és rendezni a környezetünket.
  • Szinte csak egyedülállóknak ideális: Nem csak a helyhiány miatt nem kedvező családoknak a garzonlakás, de abból a szempontból sem előnyös, hogy nem tudsz sehova „elvonulni”. Legyen szó munkához kötődő videóhívásról, privát telefonbeszélgetésről vagy „énidőről”, mindent egy légtérben kell csinálni a másikkal.
  • Rendetlenség mindenhol: Hiába csak a konyhapult kupis, mégis az egész lakás rendetlennek tűnhet tőle, hiszen az ágyban fekve is a mosatlan edényeket nézed.
  • Állandó szelektálás: Ha nagyobb lakásból költözöl a garzonlakásba, a cuccaid nagy részétől meg kell szabadulnod. De még ez sem elég, ugyanis állandó szelektálás nélkül előbb-utóbb nem fogsz elférni a lakásban.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Váltsd valóra lakásálmaidat a Fundamentával.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin