Fiú gyerekszoba tapéta ötletek – Túl az egyszínű falakon

Fiú gyerekszoba tapéta ötletek – Túl az egyszínű falakon

Foci és autók – a két téma, ami nagy eséllyel betalál egy kisfiúnál. Azonban ennél sokkal kreatívabb is lehetsz, ha gyermeked szobájának dekorációjáról van szó. Ezek a fiú gyerekszoba tapéta ötletek például megmutatják, hogyan.

Ötletládához ad!

Következzenek fiú gyerekszoba tapéta ötletek.

Fiú gyerekszoba tapéta ötletek kicsiknek

Ha egy kisgyermek szobáját szeretnétek kitapétázni, nem érdemes hosszú távra tervezni, pár éven belül úgyis cserélni kell az egészet. A kicsik összefogdossák, összekenik és össze is firkálják a tapétát, így mindenképp könnyen mosható típust válassz. Ha könnyen mosható, akkor viszont akár minden héten változhat is a dekoráció, hiszen akár közösen is rajzolhattok a falakra. Ez egy nagyon jó közös program, amivel a gyermek kézügyessége is fejlődik, ráadásul nem fogja egykönnyen megunni a mindig változó szobáját.

Fiú gyerekszoba tapéta ötletek – Túl az egyszínű falakon
Forrás: Getty

Figurák a falon

Ha már túl idős a gyermek ahhoz, hogy a falakat összekenje, akkor jöhetnek a kicsit szebb és személyesebb darabok. Számos olyan tapéta kapható már, amin a kicsik kedvenc mesebeli szereplőik vannak, így biztosan te is találsz olyat, aminek nagy sikere lesz. Ilyenkor azonban érdemes biztosra menni, és közösen kiválasztani azt a tapétát, így pontosan olyan lehet a kicsi szobájának fala, amilyet csak szeretne. Ezek általában vastagabb, kevésbé papír alapú tapéták, így sokkal jobban kell majd figyelned a megfelelő ragasztó kiválasztásakor, valamint a ragasztáskor is, hogy biztosan tartós legyen az eredmény.

Sportágak és sportolók

A gyerekek általában nagyon szeretik a sportokat, így egy sport témájú tapéta is nagy siker lehet. Az ilyen mintázatok sok esetben képesek motiválni a fiatalokat az egészséges életre és a mindennapos mozgásra, hiszen még a szobájukban fekve is ezt látják maguk előtt. Az ilyen tapétát könnyen ki lehet egészíteni különböző csapatok posztereivel és mezeivel, így igazán egyedi és személyre szabott lehet a szoba hangulata.

Földrajz és történelem

Ezek a fiú gyerekszoba tapéta ötletek már inkább a nagyobb, iskolás korú gyerekeknek szólnak. Egy világtérkép segítségével könnyen fel lehet kelteni a gyermek érdeklődését a földrajz iránt, de a történelmi minták is hasonlóan működnek. Ha ilyen választasz, akkor talán segít, hogy motiváltabb legyen a fiad, hogy jól teljesítsen az iskolában.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Albérlet helyett önálló lakás? A Fundamentával ez is megoldható.
Megnézem
Bezárom
Stílus Tavaszi bejárati ajtó dekorációs ötletek: képeken mutatjuk a gyönyörű megoldásokat

Amikor végre beköszönt a tavasz, ilyenkor a ház minden pontján szeretnénk vidám és friss hangulatát megidézni. Márpedig a tavaszi dekoráció a bejárati ajtó környékén kezdődik. Mutatjuk a legszebb bejárati ajtó dekorációkat, amelyek garantáltan segítenek a tavasz légkörét a küszöbödre varázsolni.

Felújítás A sírból hozták vissza: egy alapjaiban újragondolt 40 nm-es lakás a 11. kerületből

Rettenetes állapot, nagyon rossz alaprajz, hegyesszögeket bezáró falak – ezek fogadták Vasziljevics Erikát és csapatát, akiknek azonban ez nem szegte a kedvét. A szakértői team célja az volt, hogy egy tágas élhető, kényelmes életeret alakítsanak ki belőle. Elöljáróban csak annyit mondunk: sikerült!

Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin