Forrás: Getty

Dekorációs trükkök – Hozd ki otthonodból a maximumot lakásszépítő praktikáinkkal

Praktikus dekorációs trükkök

A dekorációnak nem csak szépítő funkciója lehet, de picit jobbá is szabhatjuk általa otthonunkat. Ehhez mindössze tisztában kell lenni a dekorációs trükkök hatásaival.

  • Tükrök használata

Sokan ismerik a tükrös trükköt. A pici, sötét szobákban szinte kötelező dekorációs elem a tükör. Nem csak a reggeli szettünk összeállításához hasznos, de segítségével sokkal világosabb lesz a tér, ami pedig tágas összhatást eredményez. A maximális hatás érdekében az ablakkal szemben szereljük fel a tükröket.

  • Tárolás és dekorálás

Az elegendő tároló kialakítása minden otthonban a legnehezebb feladatok közé tartozik. Hiszen nem elég, hogy sok helyet foglalnak el a cuccok, de ízlésesen kell megoldani rendszerezésüket. Kössük össze a kellemeset a hasznossal, válasszunk kifejezetten trendi tárolókat. Például a fonott kosár a lakberendezők egyik kedvenc dekorációs trükkje, hiszen rengeteg dolgot tarthatunk bennük.

  • Világítás

Az elegendő, réteges világítás a szép lakások egyik fő ismérve. A sötét, szűk helyek nem szépek, ezért dekoráció és praktikum gyanánt szerezzünk be minél többfajta fényforrást ezekbe. Válasszunk feltűnő, trendi darabokat – például rosé gold szerkezetűt vagy mintás burát.  

Különleges dekorációs trükkök

Ha igazán különleges megoldásra vágysz, akkor nem szabad elrettenned a nem mindennapi megoldásoktól. Ezek a dekorációs trükkök garantáltan egyedivé varázsolják otthonod:

  • Tapéta a bútorokra

Imádjuk, hogy már bármelyik bútoráruházban beszerezhetjük a legtrendibb darabokat, ám sajnos ennek következménye, hogy sok hasonlóan kinéző enteriőr születik. Nem kell azonban drága, speciálisan neked készített bútorokra költeni, ha tapétával dobod fel a szekrényeket. Az egyediség garantált!

  • Falfestmény vagy „mural”

Magyarra fordítva falfestménynek lehet nevezni azt a dekorációs trükköt, amikor tapéta helyett egyedi mintákat festenek a falra. Barátságosabb és modernebb lesz tőle a szoba, ráadásul az egyszerűbb mintákat mi magunk is elkészíthetünk. Maszkolószalag segítségével precíz motívumokat festhetünk a falra.

  • Fókuszpontok díszítése

Minden szobának van egy fókuszpontja. Ez általában egy nagyméretű bútor, de lehet a tévé vagy a kandalló is. Mivel minden figyelem a fókuszpontokra összpontosul, bőven elegendő ezt a részt kicsinosítani. A fókuszpont közvetlen környezetét személyes kedvencekkel dekoráljuk – például családi fotókkal, nyaralásról hozott szuvenírekkel vagy égősorral.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.