Forrás: Getty

Barna hálószoba ötletek – Természetes szín a pihentető alvás érdekében

Következzenek barna hálószoba ötletek.

A barnáról általánosan

Mielőtt egy bizonyos színre festenéd a lakásod egy részét, érdemes mindigtájékozódnod arról, hogy a szín maga mit is jelent, milyen hatással van rád.Így tehát mielőtt letennéd a voksod a barna mellett, ismerd meg egy kicsitjobban. Ennek az árnyalatnak a legfontosabb jellemvonása, hogy nyugodtságot és biztonságotsugároz, ezért is ajánlják a szakemberek előszeretettel azokba a terekbe, aholpihenni, lazítani szeretnénk. Ezen felül a barna a természetességet is magábanhordozza, így ha egy kicsit ki szeretnél lépni a modern, technológiai innovációkuralta mindennapokból, akkor tökéletes választás lehet számodra.

Így használd a barnát a hálószobában

Barna a falakon

Az egyik választásod lehet az, hogy a falakat fested be barnára. Ilyenhelyzetben a sötétebb és mélyebb színek lesznek azok, amik jól is mutatnak, ígyezek közül érdemes választanod. Ahhoz, hogy mindez ne tegye túl sötétté aszobát, használj minél több lámpát. Az izzók lehetőleg meleg fényűek legyenek,ezek egészítik ki jól a barna festés hangulatát. A berendezés nyugodtan lehetvilágosabb színű, ezzel tovább lehet tompítani a sötét hangulatot, miközben megmarada nyugtató hatás.

Egyetlen fal kiemeléseeltérő festéssel

A barna szín akár egy fal festése esetén is jó ötlet lehet, ugyanis avilágosabb tónusokkal szép kontrasztot ad. A legjobb pihentető hatás érdekébenaz ágy támlájánál lévő falat fesd barnára, a többi felület lehet világosabb,például bézs színű. A kiemelt falaknál is inkább egy mély, sötét árnyalat anyerő, a szoba többi része úgyis képes ezt kiegyensúlyozni.

Természetes barnahálószoba ötletek

Ha inkább a természetesstílus felé közelítenél, a barna abban is tökéletes partner lehet. A legjobbpélda erre a bohém stílus, ahol a barna egy nagyon világos palettája van jelen.Ebben a stílusban mindig helyet kapnak a természetes eredetű berendezésitárgyak, például a fonott bútorok és szövetből készült kárpitok. A barna mellénagyon jól mutat a zöld is, így könnyen és egyszerűen tudod növényekkel fokoznia hangulatot.

Barna hálószoba ötletek

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.