Forrás: Getty

Ajándék csomagolási ötletek – Videón mutatjuk a legjobb technikákat

Szuper ajándék csomagolási ötletek következnek.

Ajándék csomagolási ötletek – Az alapok

Ahhoz, hogy igazán mutatós és egyedi legyen a végeredmény, az alapokat jól be kell gyakorolni. Ha még nem vagy biztos magadban, akkor érdemes egy szabályos kartondobozba tenned az ajándékot, mert egy dobozt a legegyszerűbb szépen becsomagolni.

Először a vágd a csomagolópapírt méretre, azaz minden oldala csak annyira legyen hosszú, hogy a dobozra hajtva csak 1-2 centi plusz legyen. Ez nagyon fontos, hiszen a felesleget nem lehet szépen behajtogatni. Ezután kezdd a hosszú oldallal, a középre helyezett dobozt két oldalról fedd le csomagolópapírral, majd rögzítsd ragasztóval. Ezután jöhetnek a rövid oldalak, ahol háromszögeket formálva hajtsd be a két oldalt. A felesleget hajtsd vissza középre, majd ragaszd le. 

Különleges ajándék csomagolási ötletek

  • Virágkosár tojástartóból

A becsomagolt dobozt roppant egyszerűen varázsolhatod különlegessé egy mini virágkosár segítségével. Ehhez pedig csak tojástartóra és virágokra lesz szükséged. A tojástartóból vágd ki a középső, gúla alakú részt – ez lesz a kis kosár. Ragasztópisztoly segítségével rögzítsd a kosarat a becsomagolt dobozra, végül állítsd virágokat az így kapott kaspóba. Ha szeretnéd, nyomhatsz ragasztót a kosár aljába is, hogy a virágok biztosan a helyükön maradjanak. 

  • Hajtott mintás csomagolópapír

A hajtott mintás csomagoláshoz csupán csomagolópapírra és némi ragasztószalagra lesz szükséged, ezért talán ez a legkönnyebben kivitelezhető és legbiztosabb verzió az ajándékcsomagolási ötletek közül.

A méretre vágott csomagolópapír egyik végét kezdd el egyenlő távolságban harmonikaszerűen behajtogatni a fonák oldalon, majd nyisd szét a papírt. Ezután fordítsd meg a csomagolópapírt, és a hajtások segítségével mindig élezd le a papírt az egymással szemközti sarokba. Ezt ismételd meg öt-tíz alkalommal, majd ismét fordítsd meg a papírt, és ragasztószalaggal rögzítsd a hajtásokat. 

  • Cikk-cakk csomagolás

Elsőre bonyolultnak tűnhet, mivel szuper látványos csomagolási technika, azonban nem nagy kihívás ez a cikk-cakk csomagolási technika. 

Ehhez a megoldáshoz egy picit szélesebbre méretezett csomagolópapírra van szükséged. Helyezd a dobozt a méretre vágott csomagolópapír közepére, majd hajtsd be a felső részt úgy, hogy alul legyen nyitott a csomag. Ezután kezdd el hol az egyik, hol a másik oldalról behajtogatni az oldalsó papírt, hogy halszálka mintát kapj. Az utolsó hajtásnál kenőfejes ragasztóval fixáld a mintát, majd a már megtanult alap csomagolási mozdulattal hajtogasd be a doboz alján a felesleges csomagolópapírt. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.