A séfek 6 kedvenc konyharendszerező tippje

A séfek 6 kedvenc konyharendszerező tippje

Akármit is főznek éppen, a profi séfek pultján valahogy mindig rend van. Ne aggódj, nem benned van a hiba, ha hobbi séfként ezt nem tudod utánozni: a rend kulcsa a konyhában a tökéletes elrendezés. A séfek pedig ezt a 6 tippet követve érik el ezt:

Ötletládához ad!

1. Mérd fel a terepet

Ahhoz, hogy kialakítsd a tökéletes elrendezést, a konyhádnak minden szegletét ismerned kell. A paraméterek, speciális adottságok alapján tudod csak végig gondolni, hogy mit tudsz az előnyödre fordítani.

2. Szerezz be tárolókat

Ha minden a bolti csomagolásában ül a konyhában, akkor nem is csoda, hogy gyorsan kialakul a káosz. Szerezz be minden konyhai alapanyagnak tárolódobozt és üveget, így mindennek meglesz a saját helye.

3. Haladj fontossági sorrendben

A főzőrészt mindenképp úgy kell elrendezned, hogy a legfontosabb, legtöbbször használt konyhai eszközök legyenek legközelebb a tűzhelyhez, a kések pedig a konyhapult azon részéhez, ahol szeletelni szoktál.

4. Ne ess túlzásba

A boltok polcait nézve biztosan elcsábultál már néhány sikkesnek tűnő konyhai eszköz láttán. Egy-kettő valóban hasznos lehet, ám a legtöbb inkább csak a helyet foglalja, pláne, ha inkább csak egyszerű ételeket készítesz.

A séfek 6 kedvenc konyharendszerező tippje
Forrás: Getty

5. Igazítsd a dekort a praktikumhoz

Ha minden nap főzöl, kár a dekorációt priorizálni a konyhában. Inkább úgy alakítsd ki a főzőteret, hogy a használati tárgyak jól mutassanak. Ezt úgy a legkönnyebb elérni, ha mediterrán vagy bohém stílusú konyhát alakítasz ki.

6. Tartsd magad a zónákhoz

A rendet úgy a legkönnyebb fenntartani, ha minden a kijelölt helyének a közelében marad. Főzés közben tartsd magadat a zónákhoz – azaz például a vágódeszkák és darabolókések közelében aprítsd a zöldséget.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin