Forrás: Getty

A séfek 6 kedvenc konyharendszerező tippje

1. Mérd fel a terepet

Ahhoz, hogy kialakítsd a tökéletes elrendezést, a konyhádnak minden szegletét ismerned kell. A paraméterek, speciális adottságok alapján tudod csak végig gondolni, hogy mit tudsz az előnyödre fordítani.

2. Szerezz be tárolókat

Ha minden a bolti csomagolásában ül a konyhában, akkor nem is csoda, hogy gyorsan kialakul a káosz. Szerezz be minden konyhai alapanyagnak tárolódobozt és üveget, így mindennek meglesz a saját helye.

3. Haladj fontossági sorrendben

A főzőrészt mindenképp úgy kell elrendezned, hogy a legfontosabb, legtöbbször használt konyhai eszközök legyenek legközelebb a tűzhelyhez, a kések pedig a konyhapult azon részéhez, ahol szeletelni szoktál.

4. Ne ess túlzásba

A boltok polcait nézve biztosan elcsábultál már néhány sikkesnek tűnő konyhai eszköz láttán. Egy-kettő valóban hasznos lehet, ám a legtöbb inkább csak a helyet foglalja, pláne, ha inkább csak egyszerű ételeket készítesz.

A séfek 6 kedvenc konyharendszerező tippje
Forrás: Getty

5. Igazítsd a dekort a praktikumhoz

Ha minden nap főzöl, kár a dekorációt priorizálni a konyhában. Inkább úgy alakítsd ki a főzőteret, hogy a használati tárgyak jól mutassanak. Ezt úgy a legkönnyebb elérni, ha mediterrán vagy bohém stílusú konyhát alakítasz ki.

6. Tartsd magad a zónákhoz

A rendet úgy a legkönnyebb fenntartani, ha minden a kijelölt helyének a közelében marad. Főzés közben tartsd magadat a zónákhoz – azaz például a vágódeszkák és darabolókések közelében aprítsd a zöldséget.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.