Forrás: Getty

A legelőnyösebb színek a hálószobába

Zöld

Mi lehetnek ránk nyugtatóbb hatással, mint a természet?! Épp ezért bizonyul szuper választásnak a hálószobába a zöld, ami egyben a remény, az egészség, a boldogság, az elégedettség és a biztonság színe. Így már érthető, hogy miért ajánlott a háló falait erre az árnyaltra lefesteni. Sokkal könnyebben fogunk elaludni, sőt mi több, az ébredés is sokkal kellemesebb lesz ennek a színnek köszönhetően. A legjobb választás a menta, amiben van némi kék is. Mindössze az olyan sötét árnyalatokat nem javasolják a szakértők, mint a smaragd- vagy a fenyőzöld.

Sárga

Egy lágy sárga szintén tökéletes választás a hálószobába, legalábbis abban az esetben, ha nem egy intenzív napsárga mellett döntünk. Utóbbinak inkább élénkítő hatása van, amire nincs szükségünk a hálóban, hiszen megnehezíti a pihenést. A lágyabb sárga árnyalatok azonban melegséggel töltik meg a teret, továbbá optimizmust és jókedvet sugallnak.

Rosé

A rosé színtől sokan visszariadnak, mert nagyon lányosnak tartják. Ennek ellenére érdemes egy esélyt adni ennek az árnyalatnak, hiszen meghittebbé és kényelmesebbé varázsolja a hálót, továbbá melegséggel tölti meg azt. Ezeknek a tulajdonságainak hála ez egy remek szín otthonunk ezen helyiségébe.

Kék

A kéknek köztudottan nyugtató hatása van, így ideális a hálószobába. Annak ellenére, hogy a kék egy hideg tónus, mégis jó választás, ugyanis olyan pozitív dolgokra, illetve természeti jelenségekre emlékeztet minket, mint az ég vagy a tenger. Mindezek ellenére nem javasoljuk a sötétkék árnyalatokat, ugyanis azok csökkenthetik a kényelemérzetet, így a szobának nyomasztó hatása lehet.

https://www.instagram.com/p/CY-MNUQotYd/
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.