Forrás: Getty

5 teraszdíszítési ötlet a karácsonyi szezonra

1. Kültéri kandalló vagy teraszfűtő kályha

Ez tipikusan az a koncepció, amit ha egyszer meglátsz valahol, valószínűleg rögtön elkezdesz vágyni rá. A kültéri kandallók és teraszfűtő kályhák ugyanis azt a célt szolgálják, hogy testileg és lelkileg is átmelengessenek odakint a ropogó tűz fényénél, miközben pompás látványt nyújt. Képzeld csak el, milyen lehet egy ilyen mellett betakarózni a teraszon egy forró kakaó vagy tea társaságában a hűvös téli estéken!

2. Fenyő alakú kültéri fényfüzér

Noha rengeteg eleve fenyőfa formájú világító dekortárgy közül válogathatsz, némi kreativitással akár egy egyszerű fényfüzér és némi drót segítségével is megoldhatod a dolgot. Ebben az esetben nyugodtan szabadjára engedheted a képzeleted, és akár díszeket is aggathatsz rá, így kész karácsonyi kompozíció lesz belőle.

5 teraszdíszítési ötlet a karácsonyi szezonra
Forrás: Getty

3. Mini gyökeres fenyő

Ki mondta, hogy karácsonyfa csak bent lehet? Bármilyen gyökeres örökzöldet feldíszíthetsz akár a teraszon is. De nem is feltétlenül muszáj díszekhez nyúlnod, hiszen ha a rusztikus lakberendezési stílus szerelmese vagy, akkor a vászonzsákba csomagolt gyökerű kis fa akár önmagában is gyönyörűen mutat.

5 teraszdíszítési ötlet a karácsonyi szezonra
Forrás: Getty

4. Biztonságos lámpások gyertyákkal

A lámpás formájú, zárt kültéri gyertyatartók minden szempontból biztonságosak, ráadásul szívmelengetően gyönyörű látványt nyújtanak. Csak rajtad áll, hogy hatalmas tömbgyertyákat vagy mécseseket választasz, bár ha gyertyakompozícióban gondolkodsz, nem is kell választanod.

5. Mikulás szánkója

Van olyan régi szánkó a családban, amit nem használ senki? Szuper dekortárgyat varázsolhatsz belőle a teraszon vagy az előkertben, és tehetsz rá néhány ajándékszerűen becsomagolt dobozt is! (Ha régi darabról van szó, akkor eldöntheted, hogy maradjon az ódon hatás, vagy inkább felfrissíted egy kis csiszolással és felületkezeléssel.)

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.