Forrás: Getty

4 trendi árnyalat, ami minden lakást feldob

#1 – Sötét, meleg kék színek

Tavaly inkább a világos és visszafogott kék árnyalatok domináltak, idén azonban ez gyökeresen megváltozik. A sötétkékek kerülnek az érdeklődés középpontjába, így ezek váltjk le az utóbbi években annyira sikeres zöldet. Utóbbitól azonban nem kell végleg búcsút venned, ugyanis a kékes-zöldes árnyalatok továbbra is trendik. Ezek a sötét színek remekül mutatnak a falon, például a nappaliban vagy a hálószobában, de akár az ilyen árnyalatokban pompázó komódok, asztalok vagy fotelek is remek választásnak bizonyulnak.

#2 – Narancs és citrom

Ezek a színek eddig csak a merészebb stílusú otthonokban köszöntek vissza, de ez 2023-ban megváltozik. Idén ezek az erőteljes árnyalatok minden bizonnyal a visszafogottabb lakásokban is fellelhetők lesznek vázák, könyvek, párnák vagy képek formájában. Ha tetszenek ezek az árnyalatok, de tartasz egy erős narancssárgától, akkor kombináld fehérrel vagy bézzsel, így visszafogott lesz az összhatás.

#3 – Piros színek

A Pantone a „Viva Magenta” árnyalatot választotta az év színének, így teljesen egyértelmű, hogy ebből a listából sem maradhat ki. A „Viva Magenta” egy nagyon erőteljes, ám meleg piros árnyalat, ami erőt sugall. Ez a szín tökéletes azok számára, akiknek a piros többi árnyalata túl intenzív. Egy teljes falat talán nem ajánlott ezzel az árnyalattal lefesteni, de arra tökéletes, hogy kihangsúlyozd vele otthonod bizonyos részeit.

#4 – Krémes levendula

Az előző színekhez képest ez egy sokkal visszafogottabb árnyalat, amivel egyre gyakrabban lehet találkozni. Főleg vázák, szobrok, gyertyák és képkeretek pompáznak ebben a színben. Ráadásul egy vagy több falon is remekül mutat, főleg ha fehérrel vagy bézzsel párosítod, de a merészebbek egy lágy narancssárgával vagy rozsdavörössel is társíthatják.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.