Forrás: Getty

3 hiba, amitől több áramot fogyaszt a mobilod

Mosógép, hűtő, televízió vagy szárító – ha a nagy áramfogyasztó gépekről van szó, a legtöbben ezeket említik. A következő eszköz a sorban pedig bizony a mobilod, ami ugyanúgy képes feltornászni az áramfogyasztásod. Hogyan?

Számos olyan beállítása van a telefonoknak, amellyel az gyorsabban merül, így előbb kell töltőre tenned. Ha kíváncsi vagy, hogy mit tehetsz, hogy egy töltéssel tovább bírja a készülék, akkor olvasd el a tippjeinket!

#1 hiba – Képernyővilágítás a maximumon

Ha a képernyőd világítása mindig a maximumon van, akkor biztosra veheted, hogy sokkal előbb kell töltened a telefonodat, ugyanis ez jelentősen lecsökkenti az akkumulátor töltöttségi szintjét. A képernyő világítását automatikusan vagy manuálisan is be tudod állítani. Előbbi esetében a telefon alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, ezáltal óvod az akkumulátort, és kitolod a következő töltés idejét.

#2 hiba – Háttérben futó frissítések

A telefonok sok esetben a háttérben is futtatnak különböző frissítéseket, ami előny és hátrány is egyben. Azért előny, mert így mindig az applikációk legújabb verziója van kéznél, azonban jó, ha tudod, hogy ezért cserébe rengeteg adatmennyiséget használsz, és még a telefonod is előbb merül le. Inkább csak a legszükségesebb applikációk esetén engedélyezd az automatikus frissítést, a többinél pedig kapcsold ki ezt a lehetőséget.

#3 hiba – Helymeghatározás aktiválása

Igen, az is leszívja az akkumulátort, ha a telefonod folyamatosan helyadatokat küld. Szerencsére pár kattintással ezt is ki tudod kapcsolni, ezáltal rengeteg energiát spórolsz. Jobban teszed, ha bizonyos applikációknál kikapcsolod a helymeghatározást, vagy úgy állítod be, hogy csak akkor küldje el ezeket az információkat, amikor ténylegesen használod az adott alkalmazást.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.