3 hiba, amitől több áramot fogyaszt a mobilod

3 hiba, amitől több áramot fogyaszt a mobilod

Attól még, hogy a telefonod gyorsan merül, nem biztos, hogy az akkumulátorral van a baj. Ezért a mobilod beállításai is felelősek lehetnek. Ha az alábbi 3 hibát Te is elköveted, akkor ne csodálkozz, ha állandóan töltőn van a mobilod.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Mosógép, hűtő, televízió vagy szárító – ha a nagy áramfogyasztó gépekről van szó, a legtöbben ezeket említik. A következő eszköz a sorban pedig bizony a mobilod, ami ugyanúgy képes feltornászni az áramfogyasztásod. Hogyan?

Számos olyan beállítása van a telefonoknak, amellyel az gyorsabban merül, így előbb kell töltőre tenned. Ha kíváncsi vagy, hogy mit tehetsz, hogy egy töltéssel tovább bírja a készülék, akkor olvasd el a tippjeinket!

#1 hiba – Képernyővilágítás a maximumon

Ha a képernyőd világítása mindig a maximumon van, akkor biztosra veheted, hogy sokkal előbb kell töltened a telefonodat, ugyanis ez jelentősen lecsökkenti az akkumulátor töltöttségi szintjét. A képernyő világítását automatikusan vagy manuálisan is be tudod állítani. Előbbi esetében a telefon alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, ezáltal óvod az akkumulátort, és kitolod a következő töltés idejét.

#2 hiba – Háttérben futó frissítések

A telefonok sok esetben a háttérben is futtatnak különböző frissítéseket, ami előny és hátrány is egyben. Azért előny, mert így mindig az applikációk legújabb verziója van kéznél, azonban jó, ha tudod, hogy ezért cserébe rengeteg adatmennyiséget használsz, és még a telefonod is előbb merül le. Inkább csak a legszükségesebb applikációk esetén engedélyezd az automatikus frissítést, a többinél pedig kapcsold ki ezt a lehetőséget.

#3 hiba – Helymeghatározás aktiválása

Igen, az is leszívja az akkumulátort, ha a telefonod folyamatosan helyadatokat küld. Szerencsére pár kattintással ezt is ki tudod kapcsolni, ezáltal rengeteg energiát spórolsz. Jobban teszed, ha bizonyos applikációknál kikapcsolod a helymeghatározást, vagy úgy állítod be, hogy csak akkor küldje el ezeket az információkat, amikor ténylegesen használod az adott alkalmazást.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin