A jövő már itt van – Így tervezhetsz magadnak tudatos(an) otthont

De pontosan mi is garantálja nekünk ezt a fajta tudatosságot? És mi mindent irányíthatunk és működtethetünk ma hatékonyan egy modern, jól megtervezett otthonban? Nézzük a legújabb innovációkat.

Távolról vezérelt otthon

Érthető elvárás, hogy télen legyen meleg, nyáron pedig kellően hűvös a lakás, mire a nap végén hazaérünk – persze ne olyan áron, hogy egész nap megy a fűtés vagy a légkondicionáló az üres térben. Egy másik példa: ha elutazunk, és hosszú napokig üresen áll a ház, hasznos, ha a redőnyök nap közben fent, este pedig lent vannak, hogy a távollétünk ne tűnjön fel a hívatlan vendégeknek. Ez a megfelelő applikációknak hála ma már nem is elérhetetlen. A Samsung SmartThings alkalmazásával például a felhasználók szinte bárhonnan irányíthatják otthonukat, így egyszerre érezhetik magukat biztonságban, miközben zavartalanul kikapcsolódnak.

Kulináris élmények

A klasszikus szakácskönyvek napja már leáldozott. Évek óta blogokról, házi videókból és a Youtube-ról tanulunk sütni-főzni, célzottan és tudatosan olyan receptek alapján, amelyek az életmódunkhoz a legjobban passzolnak. A különféle gasztronómiai applikációk pedig még magasabb szintre emelik a házi konyhaművészetet. A Samsung Food alkalmazásnak köszönhetően például a felhasználók egyaránt keresgélhetnek különféle receptek között, majd elmenthetik vagy akár meg is oszthatják azokat, valamint megtervezhetik étrendjüket – de akár a heti nagy bevásárlást is.

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Moziélmény a kanapéról

Az okosotthonok legizgalmasabb eleme az élmény, amit egy-egy innovatív készülék a négy fal között garantálni tud. Például egy olyan sokoldalú, nagyképernyős projektor, mint a Samsung Freestyle hordozható projektor második generációja, amely a vetítési felülettől függetlenül lenyűgöző élményt nyújt. Ha az ágyban fekve néznénk inkább kedvenc filmünket, akár a mennyezetre is vetíthetünk vele. A Smart Edge Blending funkciónak hála pedig két második generációs Freestyle hordozható projektor egymás mellé vetítve vízszintesen 160 col, függőlegesen pedig 120 col átmérőjű képet eredményez. Akárcsak a moziban!


A jövő már itt van – Így tervezhetsz magadnak tudatos(an) otthont

Tudatosság a hétköznapokban is

Noha semmihez sem fogható kényelmet garantálnak, az ‘otthonlétet’ újraérzelmező innovációs technológiák igazi lényege a tudatosságban rejlik. Lehetővé teszik ugyanis, hogy okosan bánjunk az erőforrásokkal. A Samsung SmartThings Energy például a felhasználói igények alapján optimalizálja a háztartásban használt készülékek energiafelhasználását, míg a SmartThings MI energia mód lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérjük és akár 70%-kal[1] csökkentsük Samsung mosógépünk energiafelhasználását, méghozzá úgy, hogy a gép az EcoBubble funkciót alkalmazva a mosás során meleg helyett hideg vizet használ.

A Samsung által forgalmazott hőszivattyúk pedig a SmartThings ökoszisztémával is társíthatók, így nyomon követhetjük és egyéni környezetünkhöz[2] igazíthatjuk energiafelhasználásunkat. A legújabb, magas hőmérsékletű monoblokk hőszivattyús megoldások között debütál szeptemberben az EHS Mono R290.

A jövő már itt van – Így tervezhetsz magadnak tudatos(an) otthont

[1] A WW11BB944AGB modellen végzett belső tesztek alapján, 40 Celsius fokon történő pamutmosás, Energia MI üzemmód használata mellett, csökkentett hőmérsékleten mért eredmény, az Energia MI üzemmód használatán kívüli állapothoz képest. Az Energia MI üzemmód csak 40 Celsius-fok alatt működik.[

[2] A SmartThings alkalmazás Android és iOS eszközökön is elérhető. Az alkalmazás használatához Wi-Fi kapcsolat és Samsung-fiók szükséges. Egyes eszközök külön Wi-Fi hálózatot igényelnek az alkalmazáshoz való csatlakozáshoz.


Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.