Forrás: Getty

4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Minőségi jógaszőnyeg

A hagyományos szőnyegen gyakorlatokat végezni nem csak nem kényelmes (ezt a gerinced azonnal jelzi), de nem is praktikus – elég csak arra gondolni, hogy a bőrünkről az izzadságot a szőnyeg szálai szívják fel. Márpedig gyakorlatilag nincs olyan sportág, amihez ne kellene bemelegíteni, levezetni, időnként pedig nyújtani egy jót. Ezért ha aktívan sportolsz, mindenképp szerezz be egy minőségi fitnesz matracot otthonra. És hogy mit értünk minőség alatt? Legyen legalább 5 mm vastag, csúszásmentes felületű és kellően puha. Aki vásárolt már úgy jógaszőnyeget, hogy megpróbálta olcsón megúszni, pontosan érti, mire gondolunk.

Masszázshenger

Sportversenyek előtt és után egyre többször látjuk, hogy a sportolók egy színes és érdekesen bordázott felületű henger segítségével lazítják le az izmaikat. Ez az úgynevezett SMR henger, ami ügyesen pótolja egy profi masszőr szakavatott kezeit, miközben egészen új szintre emeli a nyújtást. Egy kimerítő futás vagy TRX edzés után neked is jól fog esni egy kicsit ráfeküdni, és “átgörgetni” a tested. Ami pedig hab a tortán, hogy egy ilyen henger sok helyet sem kér, két használat között bármelyik sarokban meghúzza magát.

Motivációs tábla

A rendszeres testmozgás nem csak testben, fejben is sok kitartást kíván. Mindig vannak azonban nehezebb napok, amikor nem olyan egyszerű elindulni az edzőterembe. Ezen segíthet egy motivációs tábla, ami mindig emlékeztet a céljaidra. Tegyél ki rá fényképeket a példaképedről, szlogeneket vagy olyan idézeteket, amikből mindig tudsz erőt meríteni. A lényeg: legyen jól látható helyen (például a tükör mellett vagy az ágytámla fölött), hogy a nap bármely szakában tudjon hatni rád.

Sportolókra szabott házipatika

A rendszeres testmozgás óhatatlanul együtt jár kisebb-nagyobb (sport)sérülésekkel, amikre jó előre felkészülni. A sebtapasz és a fájdalomcsillapító mellé éppen ezért érdemes betárazni kimondottan sportspecifikus gyógyászati segédeszközökből is. A fagyasztott borsós zacskók ideje lejárt, korszerű termékek egész sora kínál kényelmes és optimális megoldást húzódás, zúzódás vagy ficam esetére. Kimondottan sportsérülések kezelésére szolgálnak például a DermaPlast® Active hidegterápiás termékek, melyek gyorsan és könnyen használhatók ott és akkor, ahol éppen szükséges. Így például:

  • a DermaPlast® ACTIVE INSTANT ICE azonnali hűtőtasak gyors enyhülést hozó hideg borogatás például ficam, zúzódás, rándulás esetén.
  • a DermaPlast® ACTIVE HOT/COLD hideg/meleg gélpárna helyileg csillapítja a fájdalmat, és csökkenti a duzzanatot.
  • a DermaPlast® ACTIVE COOLFIX hűsítő rugalmas pólya pedig azonnali megoldást kínál ficam, rándulás vagy zúzódás esetén.


4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.