Tárold a holmidat okosan!

Tárold a holmidat okosan!

Kis alapterületű lakásokban különösen fontos, hogy okosan tárold a személyes tárgyaidat. Azt hiszed, minden helyet kihasználsz, hogy élhető körülményeket teremts? Erre a 7+1 dologra biztosan nem gondoltál!

Ötletládához ad!

Tárolni kihívás, de ha alaposan kinyitod a szemed, miközben végigmész az otthonodon, találsz még szűz területeket. Mindezt persze jó időben átgondolni, lehetőleg akkor, amikor még teljesen üres a lakás, utólag ugyanis nem mindig egyszerű tető alá hozni a kreatív ötleteket.

1. Ki mondta, hogy egy ágynak közvetlenül a padló közelében kell lennie? És ki mondja azt, hogy csak ágynemű tárolható a fekhely alatti részben? Elfér alatta bizony egy komplett íróasztal számítógépestül, hangfalastul. Elég felhajtanod és máris kinyílik előtted a világ!

Mennyi hely van az ágy alatt!

Egy komplett íróasztal bújt meg rejtetten

2. A lépcsőt sem kell mindig teljes mértékben beépítened. Ha diszkréten bepolcozod, még a dolgozósarok is aláfér!

DW0508_MYHS_05

Dolgozósarok a lépcső alatt

3. A legkézenfekvőbb beépítési lehetőség a lépcső, amennyiben van az otthonodban. Polcok, rejtett fiókok mind a tárolásban segítenek. Rendszerező hely a rendszerető embereknek.

A lépcső alatti tér számtalan lehetőséget rejt

A lépcső alatti tér számtalan lehetőséget rejt

4. Előfordul, hogy nincs más lehetőség, mint felfelé terjeszkedni. Az edények sok helyet foglalnak, így tehermentesülhet a konyhaszekrény. És lám, íme egy újabb példa a raklap sokoldalúságára. Hasznosítsd újra edénytartóként!

Fellógatott edények

Fellógatott edények

5. A kerékpár tárolása mindig nagy kérdés, pláne, ha nem akarod házon kívül tudni, viszont kicsi a lakás. Ez nem gond, a falra még akkor is felkúszhat, ha fehérre festetted. Ebben egy nagyobb tartószerkezet segít, mely elemeli a fal síkjától, ugyanakkor térbe is helyezi a kerékpárodat.

Mint egy modern műalkotás...

Mint egy modern műalkotás…

6. A fürdőben megannyi mütyür van, aminek a tárolását meg kell oldani. A térelválasztó egység a tévé és a kád között kihúzható polcként üzemel.

Ez esetben a fürdőszoba sem nélkülözi az ötletességet

Ez esetben a fürdőszoba sem nélkülözi az ötletességet

7. Előfordul, hogy a tévének sincs hely. Ilyenkor az ágy fölé tehető, használat előtt pedig az ágyban fekvők maguk elé húzhatják. A designos megoldás nem kizárólag kis otthonokat képes feldobni, nagyobb térben is javasolt a használata, egyszerűen azért, mert nagyon menő.

Trendi megoldás

Trendi megoldás

+1: Egy csempéből kihúzható titkos rekesz, hmm, nagyon krimibe illő rejtekhely! A mobil csempe a fürdőszobai tárolást könnyíti meg, de a betörők elől ide dughatod a pénzedet vagy az ékszereidet. n

Titkos rekesz, melyben bármit tarthatsz

Titkos rekesz, melyben bármit tarthatsz

Forrás: www.capcbc.org, www.dewell.com, shdi.net, relaxshacks.blogspot.hu, myscandinavianhome.blogspot.hu, www.flickr.com, www.designrulz.com, studio.droog.com

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Felújítás Egy szuper csapat munkájának eredménye: ezt a lakást úgy alakítod, ahogy csak akarod

Egy újabb példát hoztunk nektek arra, hogy NINCS lehetetlen! Ezúttal Vasziljevics Erika és csapata, a My Craft 2016 Kft. álmodott újra egy lepukkant 49 nm-es lakást. Nem is akármilyen "rugalmassággal". Nézzétek csak:

Tipp Egylégterű lakások előnyei és hátrányai – Ezeket fontold meg, mielőtt beadod a derekad

Az egylégterű lakások trendjét lehet szeretni és nem szeretni, de az igazság valahol a két végpont között van. Nézzük, mik azok az előnyök és hátrányok, amikkel érdemes tisztában lenni ezzel a lakástípussal kapcsolatban.

Tipp Tippjeinknek hála a leghidegebb hónapokat alatt sem sínylik meg virágaid

Szobanövényeidet mindig megviselik a telek? Szeretnéd, hogy a hideg hónapok alatt is nőjenek és virágozzanak? Segítünk!

Tipp Csináld magad cipőtartó párezer forintból – 3 szuper mutatós ötlet

Lételemed a barkácsolás? Szeretnél egyedi cipőtartót az előszobába párezer forintból? Most abban leszünk a segítségedre, hogyan készülhet csináld magad cipőtartó néhány régi bútordarabból. Mutatjuk is!

Tipp #vegyélhazait – És varázsolj téli hangulatot azzal otthonodba

Ha odakint tombol is a téli hideg, idebent lehet meleg, kényelmes és meghitt minden. Ebben segítenek az alábbi szuper kiegészítők, sorozatunk vezérelvéhez hűen ezúttal is hazai alkotók munkáiból válogatva.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin