Tárold a holmidat okosan!

Tárold a holmidat okosan!

Kis alapterületű lakásokban különösen fontos, hogy okosan tárold a személyes tárgyaidat. Azt hiszed, minden helyet kihasználsz, hogy élhető körülményeket teremts? Erre a 7+1 dologra biztosan nem gondoltál!

Ötletládához ad!

Tárolni kihívás, de ha alaposan kinyitod a szemed, miközben végigmész az otthonodon, találsz még szűz területeket. Mindezt persze jó időben átgondolni, lehetőleg akkor, amikor még teljesen üres a lakás, utólag ugyanis nem mindig egyszerű tető alá hozni a kreatív ötleteket.

1. Ki mondta, hogy egy ágynak közvetlenül a padló közelében kell lennie? És ki mondja azt, hogy csak ágynemű tárolható a fekhely alatti részben? Elfér alatta bizony egy komplett íróasztal számítógépestül, hangfalastul. Elég felhajtanod és máris kinyílik előtted a világ!

Mennyi hely van az ágy alatt!

Egy komplett íróasztal bújt meg rejtetten

2. A lépcsőt sem kell mindig teljes mértékben beépítened. Ha diszkréten bepolcozod, még a dolgozósarok is aláfér!

DW0508_MYHS_05

Dolgozósarok a lépcső alatt

3. A legkézenfekvőbb beépítési lehetőség a lépcső, amennyiben van az otthonodban. Polcok, rejtett fiókok mind a tárolásban segítenek. Rendszerező hely a rendszerető embereknek.

A lépcső alatti tér számtalan lehetőséget rejt

A lépcső alatti tér számtalan lehetőséget rejt

4. Előfordul, hogy nincs más lehetőség, mint felfelé terjeszkedni. Az edények sok helyet foglalnak, így tehermentesülhet a konyhaszekrény. És lám, íme egy újabb példa a raklap sokoldalúságára. Hasznosítsd újra edénytartóként!

Fellógatott edények

Fellógatott edények

5. A kerékpár tárolása mindig nagy kérdés, pláne, ha nem akarod házon kívül tudni, viszont kicsi a lakás. Ez nem gond, a falra még akkor is felkúszhat, ha fehérre festetted. Ebben egy nagyobb tartószerkezet segít, mely elemeli a fal síkjától, ugyanakkor térbe is helyezi a kerékpárodat.

Mint egy modern műalkotás...

Mint egy modern műalkotás…

6. A fürdőben megannyi mütyür van, aminek a tárolását meg kell oldani. A térelválasztó egység a tévé és a kád között kihúzható polcként üzemel.

Ez esetben a fürdőszoba sem nélkülözi az ötletességet

Ez esetben a fürdőszoba sem nélkülözi az ötletességet

7. Előfordul, hogy a tévének sincs hely. Ilyenkor az ágy fölé tehető, használat előtt pedig az ágyban fekvők maguk elé húzhatják. A designos megoldás nem kizárólag kis otthonokat képes feldobni, nagyobb térben is javasolt a használata, egyszerűen azért, mert nagyon menő.

Trendi megoldás

Trendi megoldás

+1: Egy csempéből kihúzható titkos rekesz, hmm, nagyon krimibe illő rejtekhely! A mobil csempe a fürdőszobai tárolást könnyíti meg, de a betörők elől ide dughatod a pénzedet vagy az ékszereidet. n

Titkos rekesz, melyben bármit tarthatsz

Titkos rekesz, melyben bármit tarthatsz

Forrás: www.capcbc.org, www.dewell.com, shdi.net, relaxshacks.blogspot.hu, myscandinavianhome.blogspot.hu, www.flickr.com, www.designrulz.com, studio.droog.com

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Tipp Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

Ha az utóbbi időben ruhamolyokat fedeztél fel a ruháid között? Tény, hogy kellemetlenséget okozhatnak, de szerencsére vannak hatékony módszerek a kiirtásukra és elriasztásukra. Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a molyokról, és arról, hogyan is lehet őket elűzni a szekrényből – és a lakásból.

Kert Ezeket a zöldségeket termesztheted az erkélyen magaságyásban

Nincs kerted, de nem szeretnél lemondani a saját termesztésű zöldségekről? Jó hír: a magaságyásoknak hála akár az erkélyen is tudsz zöldséget nevelni. Nézzük, mit.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin