Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona

Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona

Noszvaj a sokadik otthona Gór-Nagy Miklós vízilabdázónak. Megmutatjuk a sportoló gyönyörű házát!

Ötletládához ad!

Névjegy

Gór-Nagy Miklós, 31 éves, vízilabdázó

  • Legjelentősebb eredményét 2013-ban, Barcelonában érte el, ahol a magyar csapat világbajnokságot nyert.
  • Az élsport mellett jogásznak tanul.
  • Felesége Klári, kisfia, Gordon 2 éves.

A festői szépségű település néhány kilométerre fekszik Egertől. Az ok, amiért a világbajnok pólós a városon kívülre költözött, az, hogy Egerben szinte lehetelten kiadó kertes házat találni. Márpedig az ő esetében csak a bérlés jöhet számításba, nem lehet tudni ugyanis, hogy a szerződése hová szólítja a következő szezonban. A játékos az ingázást az uszoda és a lakóhelye között jól bírja. Izgalom az életében persze akad más is, például az, hogy miként szerepel majd a férfi vízilabda-válogatott, illetve ő maga a Budapesten rendezendő Európa-bajnokságon. Ha a hátországon múlik, jól. Miklós számára ugyanis stresszmentes környezetet biztosít immár hetedik éve felesége, Klári, bárhol is éljenek a nagyvilágban.

Átmeneti otthonok

Pedig párszor már változtattak lakóhelyet. Hét éve, amikor egy budapesti szórakozóhelyen megismerkedtek, Miklós Egerben játszott, majd volt egy honvédos időszaka, utána idegenlégiós volt Montenegróban, aztán visszatértek Egerbe. Alkalmazkodni elsősorban Klárinak kellett, aki Pesthidegkúton, Budapest II. kerületében élt. Első körben leköltözött Egerbe, aztán közösen visszaköltöztek Budapestre, laktak a szülőknél, a játékostárs, Hosnyánszky Norbert lakásában, majd éltek kispénzűként penészes falú albérletben, amit Klári varázsolt szerethető otthonná. Később Miklós kapott egy lakást a szüleitől egy új építésű társasházban. Azt Klári szerkezetkészen kérte az építtetőtől, hogy a saját tervei szerint alakíthassa ki az otthont, illetve hogy élhessen az akkor már jelentkező lakberendezési szenvedélyének. A lakás a maga 60 m2-ével azonban hamar kicsinek bizonyult, ekkor eladták, ezután költöztek Montenegróba. Itt lakni sokak szerint egy álom beteljesülése, de Klári szerint ez vadnyugat, a napütéses órák sem úgy alakultak, ahogy remélte, az ősztől tavaszig tartó szezonban több felhőt látott, mint napot. Az ittlét, amely alatt be sem rendezkedett igazán, egy évig tartott. Utána ismét Egerben találták magukat, vagyis ekkor már Noszvajon, de közben vettek egy házat Pesthidegkúton.

Hidegkút

Ezt az épületet hamarosan elkezdik felújítani, úgy, hogy megtartják a századelő hangulatát és azt a polgári miliőt, amit az 61-es villamos végállomása, illetve környezete tartogat az ott élőknek és az oda kirándulóknak. Klárinak már kész látványtervei vannak, célja a felújítással, hogy visszaadja a régi pompáját az 1920-ban épült háznak, amelyben könyvtárszoba is lesz. „Régen megosztottak egy ablakot, vékony lécekkel, csak mert jól néz ki. Ma a praktikum dominál, semmi szépség. Az előszoba sosem tágas, hanem zsilipes, hogy kevésbé legyen hideg. Minden tér ki van használva, hogy ne vesszen kárba hasznos négyzetméter. Mi a régiért rajongunk, az ódon kapuért, a manzárdtetőért, a nyitható, fa nyílászárókért, a hajópadlóért, a díszes cementlapokért, az antik bútorokért, a kertben álló ősfákért. A ház ráadásul tartogatott kincseket számunkra, találtunk benne régi fából készült sílécet és bútorokat” – mesél a leendő és talán igazi otthonról Klári. Míg az álom valóra válik, marad az, amiben most laknak. Noha a híres Charlie-dal szerint ezek csak házak, az otthon az valami más, saját bútoraikkal minden esetre igyekeznek lakályossá tenni az egri éveket.

Gordon szobája

Gordon szobája

Eger újratöltve

Amikor Miklós visszament Egerbe játszani, nem maradt más opció, mint a házbérlés. A családtagok száma ekkorra felduzzadt. Két éve megszületett kisfiuk, Gordon, vettek egy lovat és két hatalmas méretű házőrzőt, egy akitát és egy cane cosót, akik rendesen ellátják a feladatukat: már a csengő megnyomását is majdhogynem csuklóharapással honorálták.

A 100 m2-es ház egy zsákutca végén áll, teraszáról páratlan a panoráma a környező vidékre. Noha a szerkezet nem kifejezetten az ízlésük szerint való, ezzel együtt elégedettek, a ház nincs lelakva, és öröm számukra, hogy van kertje. A központi élettér itt a konyhával egybeépült nappali a kandallóval a gyerekjátszó sarokkal, az ülőgarnitúrával és az étkezővel. Ide belépve a család rajongását az antik bútorok iránt lehetetlen nem észrevenni. Sok tárgy származik a bolhapiacokról Egerből, Mezőkövesdről, de Klári szívesen nézelődik aukciós portálokon is. „A lomizás a hobbim, megveszem, átalakítom a régi tárgyakat, majd beillesztem a lakásba.” Az oroszlánlábas fülesfotelt, Miklós kedvenc pihenőszékét is az interneten vette, az kárpitozás előtt áll, egyelőre keresik a hozzá illő skótkockás anyagot, de még csak 30 ezer Ft/m áron találtak, ez pedig Klárinak, aki szívesen hódol az olcsón jót vásárolni sportnak, nem opció. Addig is kiszolgálja a bajnokot, aki szívesen olvasgat benne, vagy vezeti le a feszültséget egy kis PlayStationözéssel. Az olcsón jót mozgalom darabjai az étkező székei, ebből 6 darab 25 ezer Ft-ért került hozzájuk. Klári lecsiszolta, majd fehérre fújta azokat, az újrakárpitozás darabja 1500 Ft volt. A varróasztalka horgolt terítővel letakarva Miklós dédijétől van, akinek 102 év adatott meg. „A kanapé Miklósnak nem barátja, kényelmetlen, nem fér el rajta rendesen, megőrül tőle, én inkább csak a huzatától” – mondja Klári. Mellette a szecessziós ólomüveggel kombinált tálaló, az úgynevezett matató Klári édesanyjának dédijétől származik, aki mindig abban matatott. A kanapé előtt lévő dohányzóasztal nem antik, de a szánkóforma belseje praktikus: tárolásra is alkalmas. A konyhával közös nappaliban kapott helyet Gordon játszósarka, amelynek legszebb darabja a régi minibolt. Az ő szobája funkcionális, ott inkább csak alszik. Itt és a szülői hálóban figyelemre méltók a szekrények és a fotelek, mindegyik Klári keze nyomán nyerte el mai szépségét.

Pihenősarok fülesfotellel

Pihenősarok fülesfotellel

Mindennapok

A nappaliba visszatérve Klári azt mondja, a függönyökkel nincs megelégedve, azokat le sem vette, már nem érdekli, majd talán egy következő körben. A nappali érdekes darabja a távcső. „Ez Miki karácsonyi ajándéka tőlem, itt mindig nagyon tiszta az égbolt, ha belenézel, látod a Hold krátereit, a viharokat, a Szaturnusz gyűrűjét. Ha nem az eget kémlelik, szívesen néznek sorozatokat, kedvencük a Downton Abbey és a Trónok harca. A tévé fölött egy festmény, ez Miklós ajándéka volt házassági évfordulójukra Klárinak. A kép közös életük jelentős állomásait ábrázolja. Megismerkedésük dátumát, kisfiukat, nadrágjának zsebében egy kis baba, mert ez a beceneve, a két kutyát, a lovat, a porba hullott Honvéd-címert és a jelentősebb ingatlanokat. A kovácsoltvas kapu a montenegrói ház bejáratára emlékeztet, mögötte Eger, a másik oldalon a leendő pesthidegkúti ház. Itthon lenni Miklós számára az igazi kikapcsolódás. Napi két edzése van szezonban, szezonon kívül a válogatottal készül, emellett jogásznak tanul és rengeteget utazik, van, hogy csak a lelátóról integetés jut a családnak. n

Családi festmény

Családi festmény

thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona
A bajnokra itt főz a felesége
Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona
Emlékek a konyhában
Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona
Étkező fehérre fújt székekkel
Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona
Szülői háló
Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona
A kedvenc távcső
Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona
Matatós szekrény

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Friss Lélegzetelállító tér az év legkülönlegesebb komolyzenei koncertjén

Korábban sehol sem látott produkcióval léptek az ötödik alkalommal életre hívott MVM ZENERGIA színpadára a hazai komolyzene nagyjai augusztus 29-én. Az élő zenei műsor mellett nagyszabású fényfestés, extra tartalmak, helyszíni bejelentkezések és interjúk varázsolták el a zenekedvelőket. Az MVM a koncert teljes jegybevételét megduplázta és a teljes összeget idén is jótékony célra ajánlotta fel, a közönségszavazás eredményeként az összeget a Csalogány EGYMI kapja meg.

Tipp Készülj fel mindenre! 7 dolog, amit mindenképp tudnod kell, mielőtt házat építesz

Házépítés előtt állsz? Szeretnél felkészülni minden eshetőségre? Íme 7 dolog, amit mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz.

Tipp Így tartsd tisztán a matracod a nyugodt alvás érdekében

Azt mindenki tudja, hogy az ágyneműt 1-2 hetente le kell cserélni. De vajon hányan tudnak arról, hogy a matracot minden évszakban ki kell jó alaposan takarítani? Ha te sem tudtad, illetve azt sem tudod, hogy állj neki, tarts velünk, mert ebből a cikkből mindent megtudhatsz, ami a matrac takarításánál fontos lehet.

Stílus 4 Feng-shui trükk, melytől tágasabbnak fog tűnni apró szobád

Alapvetően szeretjük kicsi lakásunkat, ennek ellenére néha úgy érezzük, hogy sokkal több helyre lenne szükségünk? Az alábbi négy Feng shui trükknek hála a jövőben legalább optikailag sokkal tágasabbnak fog tűnni az otthonunk.

Stílus 4 dekorációs tipp, hogy az otthonunk őszies hangulatba öltözzön

A nappalok egyre rövidebbek, így sokkal több időt töltünk a négy fal között. Épp ezért fordítsunk több energiát az otthonunk dekorálására, és teremtsünk kellemes őszi hangulatot bent!

Stílus Vidéki vagy minimalista? Ismerd meg közelebbről a különböző konyha stílusokat

A tökéletes konyha megtervezése nem egyszerű feladat, hiszen miután eldöntöttük, hogy milyen legyen a kialakítása, utána egy másik nehéz kérdésre kell választ adnunk: a konyha stílusára. Lássuk, hogy melyek a legismertebb és legelterjedtebbek.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin