Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona

Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona

Noszvaj a sokadik otthona Gór-Nagy Miklós vízilabdázónak. Megmutatjuk a sportoló gyönyörű házát!

Ötletládához ad!

Névjegy

Gór-Nagy Miklós, 31 éves, vízilabdázó

  • Legjelentősebb eredményét 2013-ban, Barcelonában érte el, ahol a magyar csapat világbajnokságot nyert.
  • Az élsport mellett jogásznak tanul.
  • Felesége Klári, kisfia, Gordon 2 éves.

A festői szépségű település néhány kilométerre fekszik Egertől. Az ok, amiért a világbajnok pólós a városon kívülre költözött, az, hogy Egerben szinte lehetelten kiadó kertes házat találni. Márpedig az ő esetében csak a bérlés jöhet számításba, nem lehet tudni ugyanis, hogy a szerződése hová szólítja a következő szezonban. A játékos az ingázást az uszoda és a lakóhelye között jól bírja. Izgalom az életében persze akad más is, például az, hogy miként szerepel majd a férfi vízilabda-válogatott, illetve ő maga a Budapesten rendezendő Európa-bajnokságon. Ha a hátországon múlik, jól. Miklós számára ugyanis stresszmentes környezetet biztosít immár hetedik éve felesége, Klári, bárhol is éljenek a nagyvilágban.

Átmeneti otthonok

Pedig párszor már változtattak lakóhelyet. Hét éve, amikor egy budapesti szórakozóhelyen megismerkedtek, Miklós Egerben játszott, majd volt egy honvédos időszaka, utána idegenlégiós volt Montenegróban, aztán visszatértek Egerbe. Alkalmazkodni elsősorban Klárinak kellett, aki Pesthidegkúton, Budapest II. kerületében élt. Első körben leköltözött Egerbe, aztán közösen visszaköltöztek Budapestre, laktak a szülőknél, a játékostárs, Hosnyánszky Norbert lakásában, majd éltek kispénzűként penészes falú albérletben, amit Klári varázsolt szerethető otthonná. Később Miklós kapott egy lakást a szüleitől egy új építésű társasházban. Azt Klári szerkezetkészen kérte az építtetőtől, hogy a saját tervei szerint alakíthassa ki az otthont, illetve hogy élhessen az akkor már jelentkező lakberendezési szenvedélyének. A lakás a maga 60 m2-ével azonban hamar kicsinek bizonyult, ekkor eladták, ezután költöztek Montenegróba. Itt lakni sokak szerint egy álom beteljesülése, de Klári szerint ez vadnyugat, a napütéses órák sem úgy alakultak, ahogy remélte, az ősztől tavaszig tartó szezonban több felhőt látott, mint napot. Az ittlét, amely alatt be sem rendezkedett igazán, egy évig tartott. Utána ismét Egerben találták magukat, vagyis ekkor már Noszvajon, de közben vettek egy házat Pesthidegkúton.

Hidegkút

Ezt az épületet hamarosan elkezdik felújítani, úgy, hogy megtartják a századelő hangulatát és azt a polgári miliőt, amit az 61-es villamos végállomása, illetve környezete tartogat az ott élőknek és az oda kirándulóknak. Klárinak már kész látványtervei vannak, célja a felújítással, hogy visszaadja a régi pompáját az 1920-ban épült háznak, amelyben könyvtárszoba is lesz. „Régen megosztottak egy ablakot, vékony lécekkel, csak mert jól néz ki. Ma a praktikum dominál, semmi szépség. Az előszoba sosem tágas, hanem zsilipes, hogy kevésbé legyen hideg. Minden tér ki van használva, hogy ne vesszen kárba hasznos négyzetméter. Mi a régiért rajongunk, az ódon kapuért, a manzárdtetőért, a nyitható, fa nyílászárókért, a hajópadlóért, a díszes cementlapokért, az antik bútorokért, a kertben álló ősfákért. A ház ráadásul tartogatott kincseket számunkra, találtunk benne régi fából készült sílécet és bútorokat” – mesél a leendő és talán igazi otthonról Klári. Míg az álom valóra válik, marad az, amiben most laknak. Noha a híres Charlie-dal szerint ezek csak házak, az otthon az valami más, saját bútoraikkal minden esetre igyekeznek lakályossá tenni az egri éveket.

Gordon szobája

Gordon szobája

Eger újratöltve

Amikor Miklós visszament Egerbe játszani, nem maradt más opció, mint a házbérlés. A családtagok száma ekkorra felduzzadt. Két éve megszületett kisfiuk, Gordon, vettek egy lovat és két hatalmas méretű házőrzőt, egy akitát és egy cane cosót, akik rendesen ellátják a feladatukat: már a csengő megnyomását is majdhogynem csuklóharapással honorálták.

A 100 m2-es ház egy zsákutca végén áll, teraszáról páratlan a panoráma a környező vidékre. Noha a szerkezet nem kifejezetten az ízlésük szerint való, ezzel együtt elégedettek, a ház nincs lelakva, és öröm számukra, hogy van kertje. A központi élettér itt a konyhával egybeépült nappali a kandallóval a gyerekjátszó sarokkal, az ülőgarnitúrával és az étkezővel. Ide belépve a család rajongását az antik bútorok iránt lehetetlen nem észrevenni. Sok tárgy származik a bolhapiacokról Egerből, Mezőkövesdről, de Klári szívesen nézelődik aukciós portálokon is. „A lomizás a hobbim, megveszem, átalakítom a régi tárgyakat, majd beillesztem a lakásba.” Az oroszlánlábas fülesfotelt, Miklós kedvenc pihenőszékét is az interneten vette, az kárpitozás előtt áll, egyelőre keresik a hozzá illő skótkockás anyagot, de még csak 30 ezer Ft/m áron találtak, ez pedig Klárinak, aki szívesen hódol az olcsón jót vásárolni sportnak, nem opció. Addig is kiszolgálja a bajnokot, aki szívesen olvasgat benne, vagy vezeti le a feszültséget egy kis PlayStationözéssel. Az olcsón jót mozgalom darabjai az étkező székei, ebből 6 darab 25 ezer Ft-ért került hozzájuk. Klári lecsiszolta, majd fehérre fújta azokat, az újrakárpitozás darabja 1500 Ft volt. A varróasztalka horgolt terítővel letakarva Miklós dédijétől van, akinek 102 év adatott meg. „A kanapé Miklósnak nem barátja, kényelmetlen, nem fér el rajta rendesen, megőrül tőle, én inkább csak a huzatától” – mondja Klári. Mellette a szecessziós ólomüveggel kombinált tálaló, az úgynevezett matató Klári édesanyjának dédijétől származik, aki mindig abban matatott. A kanapé előtt lévő dohányzóasztal nem antik, de a szánkóforma belseje praktikus: tárolásra is alkalmas. A konyhával közös nappaliban kapott helyet Gordon játszósarka, amelynek legszebb darabja a régi minibolt. Az ő szobája funkcionális, ott inkább csak alszik. Itt és a szülői hálóban figyelemre méltók a szekrények és a fotelek, mindegyik Klári keze nyomán nyerte el mai szépségét.

Pihenősarok fülesfotellel

Pihenősarok fülesfotellel

Mindennapok

A nappaliba visszatérve Klári azt mondja, a függönyökkel nincs megelégedve, azokat le sem vette, már nem érdekli, majd talán egy következő körben. A nappali érdekes darabja a távcső. „Ez Miki karácsonyi ajándéka tőlem, itt mindig nagyon tiszta az égbolt, ha belenézel, látod a Hold krátereit, a viharokat, a Szaturnusz gyűrűjét. Ha nem az eget kémlelik, szívesen néznek sorozatokat, kedvencük a Downton Abbey és a Trónok harca. A tévé fölött egy festmény, ez Miklós ajándéka volt házassági évfordulójukra Klárinak. A kép közös életük jelentős állomásait ábrázolja. Megismerkedésük dátumát, kisfiukat, nadrágjának zsebében egy kis baba, mert ez a beceneve, a két kutyát, a lovat, a porba hullott Honvéd-címert és a jelentősebb ingatlanokat. A kovácsoltvas kapu a montenegrói ház bejáratára emlékeztet, mögötte Eger, a másik oldalon a leendő pesthidegkúti ház. Itthon lenni Miklós számára az igazi kikapcsolódás. Napi két edzése van szezonban, szezonon kívül a válogatottal készül, emellett jogásznak tanul és rengeteget utazik, van, hogy csak a lelátóról integetés jut a családnak. n

Családi festmény

Családi festmény

thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona
A bajnokra itt főz a felesége
Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona
Emlékek a konyhában
Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona
Étkező fehérre fújt székekkel
Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona
Szülői háló
Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona
A kedvenc távcső
Íme Gór-Nagy Miklós vízilabdázó noszvaji otthona
Matatós szekrény

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin