Csupa napfény – Balázs Andiék szeretettel teli otthona

Andi és párja, Gábor sietnek elénk, négy befogadott kutyájuk kíséretében. A falka tagjai, Saci, Manci, Nokedli és Galuska története külön-külön is megérne egy misét, mindenesetre a házigazdáink hatalmas állatszeretetéről sokat elmond, amilyen odafigyeléssel viseltetnek feléjük. Szerencsére kis stábunk is szimpatikus a kutyusoknak, így zavartalanul vehetjük szemügyre a kertet és a házat, ami a telek adottságait figyelembe véve, rendhagyó, hajóalakú alaprajzzal épült. A hatalmas telken bőven jut hely a kutyáknak, ha szaladgálni szeretnének, bár Andi szerint a legjobban a házban érzik magukat, mindig az ő közelségüket keresik.

Csodás panoráma

Az év minden szakaszában a gyönyörű természet öleli körbe a telket, csodás a panoráma a teraszokról, ami a vendégeik egyik kedvenc helye a házban. A barátok gyakran keresik fel Andiékat, ilyenkor óriási társasjátékpartik és főzések zajlanak. A hűvösebb idő beálltával a hatalmas egybenyitott nappali, étkező és konyha is ideális helyszín a társaság fogadására.

„Ez a tér már kora reggeltől fényárban úszik, nem véletlenül fogott meg bennünket ez a miliő, amikor házat kerestünk” – meséli Andi. „A berendezésnél arra törekedtünk, hogy a nagy térérzet megmaradjon, és pont emiatt szellősen, natúr, semleges árnyalatú bútorokkal tettük otthonossá. Szerencsére ruhásszekrényekre nem is volt szükség, mert az emelet egyik szobáját gardróbbá alakítottuk, így ott minden kényelmesen elfér. Az alsó szinten vagyunk a legtöbbet, a galériás emeleti részen lévő hálóba tényleg csak aludni járunk, illetve van ott még egy vendégszoba, azoknak a barátainknak, akik itt maradnak éjszakára. Az egész ház az adottságai és a természet közelsége miatt olyan, mintha mindennap nyaralnánk, emiatt szerencsére mindig akad valaki, aki szívesen jön a kutyákra vigyázni, ha mi elutazunk.”

Kutyák a kanapén

„A kutyák a mi családunk, természetesen nekik is helyük van a kanapén a filmnézésekkor, egész nap kedvükre mászkálhatnak ki-be a házban. Ez persze nemcsak nekik jó, hanem nekünk is, hiszen akinek van kutyája, az tudja, hogy mennyi szeretetet képesek adni, és milyen terápiás a hatása a kutyasimogatásnak. Nyilván a kutyatartás azzal is jár, hogy naponta porszívózok, de ez megéri, hiszen rengeteg boldogságot és vidámságot hoznak az életünkbe.”

Megtöltve emlékekkel

„Szeretjük, ha egy otthon beszédes, ha mesél az ott élőkről. A most trendi, letisztult lakások hangulata nem áll közel hozzánk. Nekünk az emlékektől, a számunkra fontos tárgyaktól, fotóktól, ajándékba kapott képektől lesz egyedi a ház. Amikor reggelente lejövök a lépcsőn és rápillantok a díjaimra, a kis emlékes vitrinemre, ahol a legfontosabb tárgyaimat őrzöm, mindig eszembe jut, hogy megéri teljes bedobással végigcsinálnom a napomat. Legyen aznap próba, előadás vagy film­forgatás, tanítás. Mindenütt szeretek maximális energiával jelen lenni.”

Dolgos mindennapok

Andi szerencsére sok darabban játszik, forgat, zsűrizik a Csináljuk a fesztivált! című nagyszabású műsorban, filmekben szerepel, és sok televíziós műsor vendége is, fiatalokat tanít a Talent Studióban. Igyekszik úgy elvállalni a munkákat, hogy maradjon ideje a magánéletre is, és az otthoni nyugalmat is élvezhesse. Párja, Gábor egy művészeti ügynökség vezetője, így neki is mozgalmasak a napjai. Szerencsére a kis oázisuk a központtól nem esik távol, így autóval könnyen megközelíthető minden. Sikerült megteremteniük egy olyan bázist, ahová örömmel térnek haza egy-egy fárasztó nap után, és ami energiával tölti fel őket. A „falusias” életnek rengeteg előnyét élvezik, friss tejet, túrót, vajat tudnak beszerezni a szemben lakó szomszédtól, mindig akad egy környékbeli mesterember, ha elromlik valami, vagy az autó makacsolja meg magát. Itt számíthatnak egymásra az emberek, és tudják, hogy kik élnek az utcában, ismerik egymás történeteit.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

A teljes cikk az Otthonok&Megoldások magazin 2022/3-as számában jelent meg.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.