Forrás: Getty

Aludnál egy 6 tonnás krumpliházban? – Itt az Airbnb egyik legfurább szállása

Legalábbis elméletben. A gyakorlatban ugyanis Idahóig kellene utaznos ezért. Az állam fővárosában, Boise–ban található egy “hotel”, ami kívülről egy burgonya szakasztott mása. Az óriáskrumplit az Airbnb-n lehet kibérelni 230 euróért (azaz kb. 85 ezer Ft-ért) egy éjszakára.

A szállás mind történetére, mind méreteire, mind adottságaira nézve elég sajátságos, ezzel pedig az extrém helyek kedvelőinek tuti célpontja. Kezdjük a nem mindennapi sztorival: az idahói Burgonya Bizottság készíttetett az óriás krumplit fő termékük népszerűsítésére. Miután 6 évig turnézott az államban, nyugdíjazták. Ekkor lépett a képbe megmentőként Kristie Wolfe, aki meglátta a burgonyában a lehetőséget: szállást “vájt” annak belsejébe.

A 6 tonnás, 8 méter hosszú, 3,5 méter széles műburgonyában minden nap valódi kaland lehet. Mivel ablakai sincsenek, tényleg úgy fest, mint egy igazi krumpli. Belül egy franciaággyal felszerelt hálószoba, egy aprócska nappali és egy fürdő található. Kandalló és légkondi van, WiFi és TV azonban nincs benne. Méreteit tekintve legfeljebb két személy számára kényelmes. A szürreális meselak stílszerűen egy krumpliföldön található, csodás kilátással az Owyhee-hegységre.

Aludnál ebben a krumpliházban?

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.