Forrás: Getty

Veteményes kert alapok – A kicsitől az egész nagyig

Ládák ás kaspók

A kisebb házakban és társasházi lakásokban nem egyszerű veteményest kialakítani, de szerencsére ott sem teljesen lehetetlen. Amennyiben van erkélyed, félig nyert ügyed is van. Viszont a konyhakerti növényeket úgy kell megválasztanod, hogy azok kaspókban vagy balkonládákban is képesek legyenek termést hozni. Ilyenek elsősorban a fűszernövények, illetve a paradicsom. Ha pedig egy kis gyümölcsöt is szeretnél a mini kertedbe, a földi eper jó választás egy lelógatott kaspóba.

Emelt ágyás a kertben

Aztán van az a helyzet, amikor udvarod ugyan van, de az térköves vagy nagy részét járda fedi. Ilyenkor jöhetnek jól az emelt ágyások, amiket bárhova le tudsz tenni. Ezt kell jó minőségű földdel feltöltened, majd készen is van az emelt ágyás a veteményeskertnek.

Kiskert az udvar végében

Akkor van a legnagyobb szerencséd, ha van olyan érintetlen része az udvarnak, amit be tudsz fogni művelésre. Itt először javítsd fel a talaj minőségét trágyával és/vagy komposzttal. Arra figyelj, hogy ne legyen túl messze ez a hely a kerti csaptól és a háztól sem, mert akkor sokkal nehezebb napi szinten foglalkoznod vele. Márpedig ez megkerülhetetlen. Ha a terülte megengedi, inkább keríts le nagyobb helyet a veteményesnek, mert így bőségesebb termésre számíthatsz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.