Veteményes kert alapok – A kicsitől az egész nagyig

Veteményes kert alapok – A kicsitől az egész nagyig

Sokkal finomabb és frissebb zöldségeket használhatsz a konyhában, ha azokat otthon termeszted meg magadnak. Persze nem mindenki teheti meg, hiszen nincs tere egy klasszikus veteményeskertre. Nekik készült alábbi cikkünk. Mutatjuk, hogy hogyan tudnak a saját terüknek megfelelő veteményest kialakítani egyszerűen.

Ötletládához ad!

Ládák ás kaspók

A kisebb házakban és társasházi lakásokban nem egyszerű veteményest kialakítani, de szerencsére ott sem teljesen lehetetlen. Amennyiben van erkélyed, félig nyert ügyed is van. Viszont a konyhakerti növényeket úgy kell megválasztanod, hogy azok kaspókban vagy balkonládákban is képesek legyenek termést hozni. Ilyenek elsősorban a fűszernövények, illetve a paradicsom. Ha pedig egy kis gyümölcsöt is szeretnél a mini kertedbe, a földi eper jó választás egy lelógatott kaspóba.

Emelt ágyás a kertben

Aztán van az a helyzet, amikor udvarod ugyan van, de az térköves vagy nagy részét járda fedi. Ilyenkor jöhetnek jól az emelt ágyások, amiket bárhova le tudsz tenni. Ezt kell jó minőségű földdel feltöltened, majd készen is van az emelt ágyás a veteményeskertnek.

Kiskert az udvar végében

Akkor van a legnagyobb szerencséd, ha van olyan érintetlen része az udvarnak, amit be tudsz fogni művelésre. Itt először javítsd fel a talaj minőségét trágyával és/vagy komposzttal. Arra figyelj, hogy ne legyen túl messze ez a hely a kerti csaptól és a háztól sem, mert akkor sokkal nehezebb napi szinten foglalkoznod vele. Márpedig ez megkerülhetetlen. Ha a terülte megengedi, inkább keríts le nagyobb helyet a veteményesnek, mert így bőségesebb termésre számíthatsz.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Tipp Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

Ha az utóbbi időben ruhamolyokat fedeztél fel a ruháid között? Tény, hogy kellemetlenséget okozhatnak, de szerencsére vannak hatékony módszerek a kiirtásukra és elriasztásukra. Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a molyokról, és arról, hogyan is lehet őket elűzni a szekrényből – és a lakásból.

Kert Ezeket a zöldségeket termesztheted az erkélyen magaságyásban

Nincs kerted, de nem szeretnél lemondani a saját termesztésű zöldségekről? Jó hír: a magaságyásoknak hála akár az erkélyen is tudsz zöldséget nevelni. Nézzük, mit.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin