Forrás: Getty

Terasz világítás ötletek, melyek feljebb csavarják a hangulatot kint ősszel is

Abban, hogy a korai sötétedés ellenére is sok időt tudj tölteni a teraszon, a következő terasz világítás ötletek lesznek a segítségedre.

Terasz világítás ötletek – Így tegyél a sötétség ellen

1. LED fények a kültéri világítás mesterei

Több oka van annak, hogy kültérre miért bizonyulnak remek választásnak a LED-lámpák. Az egyik, hogy az ilyen típusú fényforrások erős fényt adnak, ami egyben azt jelenti, hogy sokkal kevesebb kell belőlük, mint a hagyományos lámpákból. A másik ok, hogy mivel nem bocsátanak ki ultraviola fényt, kevésbé csalogatják magukhoz a rovarokat.

2. Energiatakarékosság szolártechnikával

Ha nincs a teraszodon konnektor, akkor szerezz be szolárlámpákat, melyek szintén elegendő fényt adnak. Ezek egyik nagy előnye, hogy nem árammal működnek, ezzel együtt környezetbarátabb megoldást nyújtanak. Egyetlen egy hátrányuk van: ha árnyékos a teraszod, akkor nem bizonyulnak jó választásnak.

Terasz világítás ötletek, melyek feljebb csavarják a hangulatot kint ősszel is
Forrás: Getty

3. Akkumulátoros lámpák árnyékos helyekre

Amennyiben nem éri nap a teraszodat, akkor a szolárlámpák helyett az akkumulátoros darabok jelenthetnek megoldást a sötétbe hajló őszi estéjen. Egyetlen plusz feladat ezekkel, hogy rendszeresen feltöltsd az akkumulátorukat, hogy egyetlen este se hagyjanak cserben a lámpák.

4. Fényfüzérek bárhol, bármikor, bármeddig

A fényfüzérek még mindig a legkedveltebb megoldások közé tartoznak, ami többek közt annak köszönhető, hogy romantikus és meghitt hangulatot teremtenek, ráadásul dekorációként is szolgálnak. Számtalan különböző dizájnban kaphatók, így biztosan megtalálod azt a változatot, ami teraszodhoz és ízlésedhez a leginkább passzol.

Terasz világítás ötletek, melyek feljebb csavarják a hangulatot kint ősszel is
Forrás: Getty

5. Hangulat zölden: gyertyák

Még a fényfüzéreknél is romantikusabb hangulatot varázsolnak köréd a gyertyák – kicsiben, nagyban, fehérben vagy színesben, „csupaszon” vagy mutatós tartóban egyaránt. Nagy hátrányuk azonban, hogy szeles időben csak korlátozottan, szélvédett tartókban használhatók, továbbá mindig elővigyázatosnak kell lenned velük, különösen, ha gyerekek vagy kisállatok is vannak körülöttetek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.