Tavi növény kisokos – Mit érdemes tudnod róluk?

Tavi növény kisokos – Mit érdemes tudnod róluk?

A kerti tavak csak szép és dús növényzettel tudnak teljes pompájukban tündökölni. Te is épp betelepíted a tavad, esetleg a meglévő repertoárt szeretnéd bővíteni, akkor ezek a kérdések és válaszok mindenképpen hasznosak lesznek számodra.

Ötletládához ad!

Milyen növényeket lehet a tóba telepíteni?

Téves elképzelés, hogy csak tavi liliomot vagy nádat, esetleg sást lehetne a tóba költöztetni. Bármilyen olyan növényt telepíthetsz a tóba, ami nem bánja, ha az alja állandóan vízben van. Természetesen az a biztos, ha kifejezetten tavi növényekkel kezdesz, de a későbbiek során bátran próbálkozhatsz más fajtákkal is.

A sok tavi növény algásodást okoz?

Nem, ez nem így van, sőt, a sok növény segít a fonalalgák megjelenésének megelőzésében is. A tavi növények és a fonalalgák is nitrátokkal táplálkoznak, és minél több növény van a tóban, annál kevesebb tápanyag marad az algáknak.

Hogyan kell a tóba telepíteni a növényeket?

A tavi növényeknek a kavicsok és egy kevés föld elég. A legjobb, ha a gumis fóliára kavicsréteget terítesz, és a talajjal vagy cserepekkel nem is bajlódsz, hiszen a tóban úgyis lesz elég tápanyag. Óvatosan nyomkodd a növény gyökereit a kavicsok alá és közé annyira, hogy ne sodorja el őket a vízmozgás. Pár hét alatt képesek teljesen stabilra begyökerezni magukat.

Mennyire lepheti el a növényeket a víz?

Ez abszolút növényfüggő. Míg egyes fajták azt szeretik, ha a gyökerüktől felfelé már nem vizesek, a tavililiomok bármilyen mélységben jól érzik magukat. A legjobb, ha minden növény esetében külön ellenőrzöd az egyéni preferenciát. De ha biztosra akarsz menni, akkor törekedj arra, hogy a növények szára már ne legyen víz alatt.

Mennyi napfényre van szüksége a tavi virágoknak?

Ez is teljesen eltérő, ám általánosságban elmondható, hogy a többség a félárnyékos fekvést kedveli. A legtöbb tavi növény a teljes árnyékban is elél, viszont így vélhetően nem fognak virágokat hozni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp Nem nő az anyósnyelved? Ezek a gyakori hibák lehetnek a háttérben

Az anyósnyelv (Sansevieria) nagyon népszerű szobanövény, amit könnyű gondozásának és a levegőt tisztító tulajdonságainak köszönhet. Azonban néha előfordul, hogy az egyébként gyorsan növekedő levelek stagnálnak, rosszabb esetben sárgulnak is. Összeszedtük a leggyakoribb gondozási hibákat:

Tipp Napelemes cserép – Máris megérkezett a hagyományos napelem utódja?

Mostanában már nem lehet úgy végig sétálni az utcán, hogy ne tűnjön fel legalább egy napelemmel felszerelt háztető. Egyelőre ritkábban ugyan, de találkozhatunk már ennek tovább gondolt változatával, a napelemes cseréppel is.

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin