Forrás: Getty

Növények a veteményesben – 8 tipp, hogy mit érdemes termelned

1. Répa

Nincs is jobb a friss répánál, annál pedig nem frissebb semmi, amit te termeltél a kertedben. Tavasszal érdemes elvetned a magokat a fagyok után. Figyelj arra, hogy sok vizet vesz fel, de meghálálja a törődést.

2. Retek

A retek akár 3 hét alatt beérik, így hamar megízlelheted a siker ízét. Nem igényel sok törődést, ráadásul tavasszal és nyáron is lehet vetni, így kétszer lesz friss retek a veteményesből.

3. Cékla

A cékla nagyon könnyen termeszthető magról, ami a fagyot is bírja, így már kora tavasszal el is vetheted. Cserébe egészen a nyár közepéig termést fog hozni.

4. Paradicsom

A leggyakoribb növény a veteményesekben, hiszen sokféle fajtája létezik, és számos módon felhasználható a konyhában.

5. Zöldbab

Futónövény, ami nem csak hasznos zöldséget termel, de még jól is mutat. Egy dologra figyelj: időben szedd le, a túlérett babok ugyanis megkeményednek.

6. Eper

Ki mondta, hogy csak zöldség lehet egy veteményesben? Az egyik legkedveltebb gyümölcs, az eper is könnyen termeszthető, ráadásul egész nyáron át képes gyümölcsöt hozni. A legjobb, hogy évelő fajtát választasz, így jövőre nem kell a palánták ültetésével bajlódnod.

7. Spenót

A spenót már kora tavasztól ültethető, mivel egy kis fagy nem árt neki. Nem szereti azonban a túlzott meleget, így érdemes kicsit árnyékos helyet keresned neki vagy direkt melegtűrő fajt választani.

8. Cukkini

A vegetáriánusok egyik nyári kedvence a cukkini, ugyanis grillen jól elkészíthető. A gondozása sem nehéz, így a te veteményesedből sem hiányozhat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.