Forrás: Getty

Az első és legfontosabb, a növények életben tartása
A locsolás minden évszakban fontos – nyáron pedig különösen. Arra figyelj, hogy lehetőleg csak a növények földje legyen vizes, a levelekre ne kerüljön túl sok folyadék. A hűvösebb órákban érdemes locsolni, mert olyankor kisebb a párolgás, ezáltal több vizet tudnak hasznosítani a növényeink. A párolgást vissza tudjuk fogni mulcs alkalmazásával, ami a földet elfedve segít tovább nedvesen tartani azt, így nyáron jó esélyt ad a növényeknek a túlélésre. Nem mellesleg a mulcs a gazok megjelenését is megnehezíti.

Betakarítás, majd újra bevetés
Július-augusztus környékén jöhet a szüret – például a répa és a karalábé begyűjtése. Jó hír azonban, hogy ezeket akár újra el is ültethetjük, hogy a szezonban még egyszer termést hozzanak.
Készülődés őszre és a jövő évre
Ha ősszel is terveztünk ültetni növényeket a konyhakertbe, akkor itt az ideje annak, hogy előneveljük az ahhoz szükséges palántákat. És kezdjünk el komposztálni is, hogy a következő évben is megfelelő tápanyagot tudjunk biztosítani a veteményeskert földjének. Fontos, hogy beteg növényi részek ne kerüljenek a komposztba, mert azzal könnyen tönkre tehetjük az egész kertet.
Tegyük el télire
Ha ügyesen gondoztuk a kertünket, akkor lett annyi zöldségünk és gyümölcsünk, amit nem tudunk egyben elhasználni, így érdemes őket különböző módon eltenni. Ennek legfőbb módja a befőzés, de bizonyos gyümölcsöket lehet aszalni is, amivel egészséges nassolnivalót készíthetünk. Ha eredeti formájában szeretnénk tartósítani bármit, akkor a fagyasztás a legjobb módszer, hiszen a legtöbb mirelit zöldség és gyümölcs kiolvadás után ugyanúgy hasznosítható, mint a frissen szedett darabok.