Forrás: Getty

Mosogatószerrel a gazok ellen – Vajon működik a Tiktok trükk?

Működik a mosogatószer gyomirtóként?

A rövid válasz: igen. A mosogatószerben lévő kemikáliák könyörtelenül leszámolnak a gyomokkal, emellett jóval kisebb terhet rónak a környezetre és kevésbé veszélyesek, mint a hagyományos gyomirtó készítmények. A mosogatószer a benne lévő anyagokkal és állagával hozzájárul ahhoz, hogy gazmentessé váljon a kerted pár „kezelés” után.

Hogyan kell elkészíteni a mosogatószeres gyomirtót?

Szükséged lesz hozzá egy szórófejes flakonra, bármilyen mosogatószerre és vízre. Minden csepp mosogatószerhez körülbelül 250 ml víz kell ahhoz, egy elérd a kívánt hatást. Keverd össze a mosogatószert a vízzel, töltsd a falkoba, és már kezdheted is a gazolást.

Mik az előnyei és hátrányai ennek a módszernek?

A Tiktokon sokan csak az előnyöket hangsúlyozzák, azonban jobb tisztában lenni mindkét oldallal.

Előnyök:

  • A mosogatószer olcsó, és valószínűleg van is otthon belőle, így költséghatékony lehetőség a gyomirtásra.
  • A legtöbb bolti mosogatószer viszonylag biztonságos a környezetre nézve.

Hátrányok:

  • A nagyobb vagy mélyebb gyökérzetű gyomok kiirtására nem mindig alkalmas a mosószeres keverék, és sajnos ugyanúgy ki kell majd tépni gyökerestől a gazt.
  • Számolnod kell azzal, hogy véletlenül károsíthatja a gaz körüli hasznos növényeket, amelyeket egyébként nem szeretnél kiirtani.
  • Nem hosszú távú megoldás a gyomirtásra, és nem is prevenciós módszer.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.