Mohás a gyep? Ezzel az olcsó házi praktikával sikerül eltüntetni

Mohás a gyep? Ezzel az olcsó házi praktikával sikerül eltüntetni

Szeretsz kávézni? No, és kertes házban laksz? Ha utóbbi igaz rád, akkor már biztosan találkoztál azzal a problémával, hogy uralma alá vette a moha a füvet. Erre szerencsére van egy szuper megoldásunk, ami nem kerül semmibe, legalábbis abban az esetben, ha a kérdés első felére is igen a válaszod.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Mohás a fű? Ez az oka

Arra vágysz, hogy a gyeped puha, dús és szép zöld legyen, ehelyett azonban csupa moha? Ebben az esetben három lehetőséged van: az egyik, hogy állandóan szellőzteted a füvet, a második, hogy kézzel kiszeded a mohát, a harmadik pedig, hogy egy egyszerű háztartást praktikával írtod ki azt. Míg az előző két módszer igencsak fárasztó, továbbá nem minden esetben távolítja el a gyökereket, így állandóan visszatér ez a probléma. A mohásodás egyik oka a túl gyenge fű, ami nem képes szembeszállni a gazzal. Épp ezért az egyetlen hosszútávú megoldás, ha erősödnek a fűszálak.

A moha eltávolítása: a fű erősítése kávézaccal

A kávézacc az egyik legjobb szer, ha ellenállóbbá szeretnéd varázsolni a gyepet. A kávézacc rengeteg olyan tápanyagot tartalmaz, ami jótékony hatással van a fűszálakra, azaz erősíti azokat, így a mohának esélye sem lesz.

Így használd

Mielőtt trágyaként használod a kávézaccot, nagyon fontos, hogy előtte kiszárítsad. Ehhez szórd egy konyharuhára vagy egy papírtörlőre. Ha már jó száraz, akkor szórd szét a teljes gyepen tavasszal, nyáron és ősszel. 1 négyzetméterre kb. 5 grammra lesz szükséged. A kávézacc lassan bomlik le, így sokáig és egyenletesen juttatja a fűbe a tápanyagokat. Ha pedig évente egyszer szellőzteted is a füvet, akkor a mohának végleg búcsút inthetsz.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin