Forrás: Getty

Még nincs vége a nyárnak: ezeket a konyhakerti növényeket még júliusban is elvetheted

A konyhakerti növényeket főként tavasz végén, nyár elején vetjük, hogy a nyári napsugarak érlelhessék a veteményest. De jó hír, hogy júliusban sem késő pár, gyorsan érő finomságot elvetni. Elhoztuk a listát:

  • Spenót: A spenót gyorsan nő, napos helyet igényel, és isteni finom. Nyersen szendvicsekbe, salátákba vagy tésztára darabolható, sőt, emellett nagyon egészséges.  Sűrűn vessük a magjait, öntözzük rendszeresen, és garantált a bőséges termés. 
  • Sóska: A spenóthoz hasonlóan gyorsan növő, ízletes zöldség. Nyersen és főzelék formájában is fogyasztható. Gyorsan nő, ezért még júliusban is bőven ráérünk elvetni. Nem csak a kertben, de virágládában is termeszthető, ezért akár a balkonon is kísérletezhetünk vele. 
  • Fejes saláta: Egész nyáron élvezheted a friss salátaleveleket szendvicsben, hamburgerben, hot dogban vagy más zöldségekkel együtt. A nyári melegben rendkívül gyorsan nő, ehhez azonban rendszeres, bőséges locsolásra van szükség. Napos helyet érdemes keresni neki.
  • Hónapos retek: Ahogy a neve is sejteti, körülbelül egy hónap alatt termetesre nő a hónapos retek. Vetéskor figyeljünk arra, hogy ne tegyük a magokat túl közel egymáshoz, napos helyre vessük, és minden nap öntözzük meg. 
  • Bazsalikom: Az ízletes, nyári ételek és saláták elmaradhatatlan ízesítése a bazsalikom. Szerencsére magról sem túl nehéz termeszteni, és nyáron vethetjük a földbe, mert kellően meleg van neki. Kedveli a világos helyeket, ám a túlzott napfény kárt tehet benne. 
  • Bokorbab: A bokorbab is gyorsan nő, akár másfél hónapon belül képes termést hozni, ha megfelelően gondozzuk. A napfényes helyet kedveli, és bőséges öntözésre van szüksége ahhoz, hogy gyorsan termést hozzon. 
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.