Forrás: Getty

Készíts magadnak kerti kiülőt! Ezek a DIY projektek lesznek segítségedre

1. Kinyitható raklap kiülő

Már biztosan százszor olvastál a raklap kiülő egyszerűségéről, ám ha eddig nem volt tiszta minden lépés, akkor a következő videó biztosan segítségedre lesz. Az elkészítéséhez 3 raklapra, zsanérokra és csavarokra lesz szükséged. Először csiszold le a raklapokat, majd fesd őket olyan színűre, ami jól mutat a kertben. Hasznos, ha vízálló lakkréteggel zárod le a festést. Két raklapot erősíts merőlegesen egymásra, ez lesz a kiülő alja és háttámlája. Erősítsd őket egymáshoz a zsanérok és csavarok segítségével. Fontos: a külső oldalon használd a zsanérokat, hiszen így lesz majd kinyitható a kiülő. Opcionális lépés, de az alsó raklapból a középső léceket kivéve és az ülőrész két szélére erősítve kartámlát is készíthetsz. Végül párnákkal és egy nagy szivaccsal tedd szuper kényelmessé a kiülőd.

2. Rongyszőnyeg párnahuzat

Kintre erős, strapabíró, ám egyszerűen tisztítható párnahuzatok kellenek, ezért a következő rongyszőnyeg huzat tökéletes választás a kertedbe. A rongyszőnyegből picit nagyobbat vágj le, mint a párna maga, hogy biztosan kényelmesen ráférjen a huzat. Például egy 40×40 cm-es párnánál 40×50 cm-ert vágj le, hogy a maradék 10 cm-ert visszavarrva legyen hova belebújtatni a párna csücskeit. Ezután csak hajtsd félbe a kivágott anyagot, és varrd be az alsó és a felső részét.

3. Farönk asztal

A farönk asztal ismét divatban jött, ráadásul az elkészítése is roppant egyszerű. Fogj egy nagy méretű farönköt, majd csiszold le róla a kérget teljesen. Ez nagyon fontos, hiszen a kéregben található szerves anyagok penészedést okozhatnak. Ezután lakkozd le az egész felületet. Opcionálisan ragaszthatsz/csavarozhatsz egy fa lapot a tetejére, hogy nagyobb legyen a pakolófelület.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.