Forrás: Getty

Kerttrendek: ezek határozzák meg a kerttervezést napjainkban

Kísérlet az önfenntartásra

Egyre többen fordítanak nagyobb figyelmet a saját élelmiszereik termesztésére otthonuk kertjében. Az internetnek hála ehhez könnyen találnak kapaszkodót is. Egy fóliasátor vagy egy egyszerűbb üvegház egyre megfizethetőbb, így egy több ember számára megvalósítható a részleges önfenntartása.

Fenntartható kertészet és ökológiai megközelítés

Az emberek (helyesen) egyre inkább törekednek arra, hogy környezetbarát és fenntartható módszereket alkalmazzanak kertjük művelése során. A víztakarékos öntözés, a komposztálás, a természetes növényvédő szerek használata és a biodiverzitás támogatása mind olyan tényezők, amelyek segítenek óvni a környezetet. 

Vertikális kertészet és helykihasználás

A kis területek és városi környezetek lakói előszeretettel alkalmaznak kreatív módszereket a kertészkedésre. Ilyenek például az úgynevezett vertikális kertészeti megoldásokat vagy a konténerkertészetet. Ezek a technikák lehetővé teszik a növények termesztését függőleges felületeken vagy picike térben, így kihasználva a rendelkezésre álló helyet.

Kerttrendek: ezek határozzák meg a kerttervezést napjainkban
Forrás: Getty

Okos kertészeti technológiák és alkalmazások

Az okos kertészeti eszközök és alkalmazások egyre népszerűbbek, amelyek segítségével könnyebben nyomon tudjuk követni a kert gondozását. Ilyen technológiák például az automatizált öntözőrendszerek, a talajnedvesség-jelzők és növényvédelmi érzékelők, valamint az okostelefonokon futó kertészeti alkalmazások.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.