Forrás: Getty

Kerti szegély ötletek – A természetestől a fémig

Miért hasznosak a kerti szegélyek?

Mielőtt jönnének a konkrét kerti szegély ötletek, nézzük, miért is fontos ezekkel foglalkozni. Elsősorban azért, mert a kerti szegélyek nemcsak esztétikai szempontból fontos elemek, de segítenek rendezetten és átláthatóan tartani a kertet.

1. Természetes kövek

Ha szereted a természetes megjelenést, akkor a kerti szegélyhez válassz természetes köveket. Ezek széles választékban kaphatók bármely kertészeti üzletben. A köveket egymáshoz illesztve vagy szabálytalanul is lerakhatod, így a szegély kialakításánál szabadjára engedheted a fantáziád.

2. Kerti szegély ötletek fából

A fa kerti szegély időtlen és meleg megjelenést kölcsönöz a kertnek. Válassz minőségi fát, például tölgyet vagy cédulafát, és építs belőle kerítés-szerű vagy kanyargós szegélyeket a kerted köré. Ezek a szegélyek nemcsak esztétikusak, de praktikusak is, mivel elválasztják a különböző növényeket és területeket egymástól, a fa pedig jól illik a kert természetességéhez.

3. Újrahasznosított anyagok

Kreativitásodnak csak a képzeleted szab határt, ha újrahasznosított anyagokból készíted el a kerti szegélyeket. Például használt téglákból, régi kerámia csempékből vagy akár régi fa deszkákból is remek szegélyeket alkothatsz. Ez nemcsak környezetbarát megoldás, de egyediséget és személyességet is kölcsönöz a kertednek, amit biztos minden vendéged meg fog csodálni.

4. Fémből készült szegélyek

Ha modern megjelenést szeretnél a kertedbe, válassz fémből kézült kerti szegélyt. Könnyű, tartós és könnyen formálható. Lehet egyenes vonalú vagy íves, attól függően, hogy milyen stílusú kertet szeretnél létrehozni.

5. Kavicsok

Ha egyedi és különleges megoldást keresel, gondolkodj kavicsokban. Ezekkel a díszítőelemekkel szinte bármilyen formát és mintát létrehozhatsz a kertedben, ami igazán egyedivé teszi majd azt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.