Kertfelújítás: ezekből a kerttípusokból válogathatsz

Kertfelújítás: ezekből a kerttípusokból válogathatsz

A kert felújítása időről időre visszatérő feladat, hiszen változnak a trendek, változhat az élethelyzetünk, de az is lehet, hogy csak valami újra vágyunk. A kertfelújítás tökéletes alkalom arra, hogy újragondoljuk, milyen módon szolgálhatná ki az igényeink a legjobban a privát zöld övezetünk.

Ötletládához ad!

Díszkert

Ha imádunk kertészkedni és kertünkben legszívesebben csak gyönyörködnénk naphosszat, akkor díszkert kialakításán kell dolgoznunk. A kertészetekben nem biztos, hogy találunk igazi különlegességeket, ezért érdemes online is nézelődni. Ne essünk túlzásba, csak olyan virágokat szerezzünk be, melyek gondozása belefér a kapacitásunkba.

Hétköznapi kényelem

Amennyiben a kert fő funkciója csupán annyi, hogy a fárasztó munkanap után kiülj az árnyékba egy hideg itallal, akkor nem érdemes túlgondolni. Szerezz be pár kényelmes kerti fotelt, plédet, szúnyogriasztókat és egy kis asztalkát. Növényekből olyanokat válassz, melyek nem igényelnek túl sok gondoskodást.

Összejövetelek helyszíne

A jó időben szinte vétek benti összejöveteleket tervezni. Ha lehetőségünk van rá, úgy alakítsuk ki a kertet, hogy kényelmes legyen a barátok fogadására. Márpedig ez nem csak a komfortos bútorokból áll, nem feledkezhetünk meg a dekorációról és más fontos kiegészítőkről sem. Szerezzünk be fénysorokat a hangulatos világítás érdekében, a kényelmet pedig plédekkel és párnákkal biztosítsuk. Sajnos a szúnyogok elriasztására is gondolni kell, a hívatlan vendégek távoltartásában fáklyák és más füstölők segíthetnek.

Kisgyerekes kert

A szülők számára valódi megváltást jelenthet egy jól kialakított kert. A kicsiknek szerezzünk be pár játszókelléket, például hintát vagy homokozószettet, ami leköti őket a nyári szünetben. A játszórészeknél gondoskodjunk az árnyékolásról: ültessünk fát vagy szereljünk fel napvitorlát. Kisgyermekek mellé ne ültessünk a kertbe a mérgező növényeket. A legjobb, ha gyümölcsfákat vagy más fogyasztható zöldeket költöztetünk az udvarba – például mentát vagy citromfüvet.

Kutyás kert

Ha kutyáink kényelme miatt szívesen lemondunk a díszkertről, akkor megkímélhetjük magunkat egy halom bosszúságtól. Ne ültessünk kutyák számára mérgező növényeket a kertbe, és a füves részt se bonyolítsuk túl. Mivel a kutyusok egy része szeret ásni, a tökéletes gyep helyett fűkeveréket vessünk, amit nem sajnálunk. Akármennyire is jól nevelt a kutya, hasznos lehet egy kerítéssel leválasztott rész, ami megakadályozza a szökést vagy éppen elzárja a kutyát vendégek érkezésekor.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stílus #vegyélhazait – És tedd varázslatossá azzal a karácsonyt II.

És akkor a célegyenesben még egy csokorra való dekorációs és ajándék ötlet – természetesen ezúttal is csak és kizárólag hazai alkotók munkáiból válogatva.

Tipp A karácsonyi ajándékozási etikett 5 legfontosabb szabálya – Ezeket a hibákat NE kövesd el!

Az ajándékvásárlási időszak kellős közepén járunk, ilyenkor sosem árt feleleveníteni egy kicsit az ajándékozási etikettet. Ezeknek az iránymutatásoknak az a célja, hogy az ajándékozott és az ajándékozó se érezze magát kényelmetlenül, hanem valós öröm legyen a meglepetés.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin