Kertfelújítás: ezekből a kerttípusokból válogathatsz

Kertfelújítás: ezekből a kerttípusokból válogathatsz

A kert felújítása időről időre visszatérő feladat, hiszen változnak a trendek, változhat az élethelyzetünk, de az is lehet, hogy csak valami újra vágyunk. A kertfelújítás tökéletes alkalom arra, hogy újragondoljuk, milyen módon szolgálhatná ki az igényeink a legjobban a privát zöld övezetünk.

Ötletládához ad!

Díszkert

Ha imádunk kertészkedni és kertünkben legszívesebben csak gyönyörködnénk naphosszat, akkor díszkert kialakításán kell dolgoznunk. A kertészetekben nem biztos, hogy találunk igazi különlegességeket, ezért érdemes online is nézelődni. Ne essünk túlzásba, csak olyan virágokat szerezzünk be, melyek gondozása belefér a kapacitásunkba.

Hétköznapi kényelem

Amennyiben a kert fő funkciója csupán annyi, hogy a fárasztó munkanap után kiülj az árnyékba egy hideg itallal, akkor nem érdemes túlgondolni. Szerezz be pár kényelmes kerti fotelt, plédet, szúnyogriasztókat és egy kis asztalkát. Növényekből olyanokat válassz, melyek nem igényelnek túl sok gondoskodást.

Összejövetelek helyszíne

A jó időben szinte vétek benti összejöveteleket tervezni. Ha lehetőségünk van rá, úgy alakítsuk ki a kertet, hogy kényelmes legyen a barátok fogadására. Márpedig ez nem csak a komfortos bútorokból áll, nem feledkezhetünk meg a dekorációról és más fontos kiegészítőkről sem. Szerezzünk be fénysorokat a hangulatos világítás érdekében, a kényelmet pedig plédekkel és párnákkal biztosítsuk. Sajnos a szúnyogok elriasztására is gondolni kell, a hívatlan vendégek távoltartásában fáklyák és más füstölők segíthetnek.

Kisgyerekes kert

A szülők számára valódi megváltást jelenthet egy jól kialakított kert. A kicsiknek szerezzünk be pár játszókelléket, például hintát vagy homokozószettet, ami leköti őket a nyári szünetben. A játszórészeknél gondoskodjunk az árnyékolásról: ültessünk fát vagy szereljünk fel napvitorlát. Kisgyermekek mellé ne ültessünk a kertbe a mérgező növényeket. A legjobb, ha gyümölcsfákat vagy más fogyasztható zöldeket költöztetünk az udvarba – például mentát vagy citromfüvet.

Kutyás kert

Ha kutyáink kényelme miatt szívesen lemondunk a díszkertről, akkor megkímélhetjük magunkat egy halom bosszúságtól. Ne ültessünk kutyák számára mérgező növényeket a kertbe, és a füves részt se bonyolítsuk túl. Mivel a kutyusok egy része szeret ásni, a tökéletes gyep helyett fűkeveréket vessünk, amit nem sajnálunk. Akármennyire is jól nevelt a kutya, hasznos lehet egy kerítéssel leválasztott rész, ami megakadályozza a szökést vagy éppen elzárja a kutyát vendégek érkezésekor.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp 5 teendő, amit iktass be, mielőtt elutazol nyaralni

Egy nyaralás előtti készülődés jóval többet takar, mint a csomagolás. A házunk biztonsága mindennél fontosabb, ezért érdemes olyan óvintézkedéseket megtenni ilyenkor, ami nem csak a kéretlen betolakodókat tartja távol, de a baleseteket is. Összegyűjtöttük az 5 legfontosabb tennivalót a gondtalan nyaralás jegyében:

Stílus Nyári asztali dekoráció – Varázsolj nyári hangulatot az étkezőbe

A nyárban az a legjobb, hogy sokat lehetünk kint a szabadban. De ha valamiért mégis a lakásban kellene maradnod, oda is be tudod vinni magaddal a nyár hangulatát. Erre tökéletes lehet egy nyári asztali dekoráció.

Tipp 3 egyszerű trükk, amivel gyorsan megszárad a mosott ruha

Akinek van otthon szárítója, minden bizonnyal előszeretettel használja, hiszen a ruhák nemcsak gyorsan szárazak lesznek, hanem kellemesen puhák is. Mi tudsz azonban tenni, ha nem szeretnél egy ilyen háztartási gépet beszerezni, viszont Te is arra vágysz, hogy rövid időn belül megszáradjanak a mosott ruhák? Ebben az esetben próbáld ki az alábbi trükköket.

Tipp Légkondi a hálószobában – Így használd jól a klímát

Nyáron, amikor nappal tombol a hőség, az éjszakák is fullasztóan melegek. Ezért is gondolják sokan úgy, hogy a hálószobába szereltetik fel a klímát. Nem mindegy viszont, hogy hogy használjuk a légkondicionálót alvás közben, ugyanis akár meg is fázhatunk tőle. Mutatjuk, hogyan érdemes hűteni a hálót.

Kert A profi fűnyírás 5 aranyszabálya

Minden fűnyírás után megviselt a gyep? Esetleg túl sokszor romlik el a fűnyíró? Lehetséges, hogy nem megfelelően vágod a füvet a kertben, ami sem a gyepnek, sem a fűnyírónak nem tesz jót. Összegyűjtöttük az 5 aranyszabályt, ami segít abban, hogy a fűnyírás sikeres legyen.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin