Forrás: Getty

Japán kert ötletek – Így csempészheted be a zen életérzését a mindennapjaidba

A japán kertek különleges tervezési és elrendezési elveken alapulnak, melyek a természet szépségét és az ember és természet kapcsolatát hangsúlyozzák ki. Ezek a kertek harmonikusak, egyszerűek és békét sugároznak. Ha szeretnéd otthonodat is ilyen békés térré varázsolni, néhány egyszerű, mégis hatásos tipp segíthet benne. Következzenek a legalapvetőbb japán kert ötletek.

Japán kert ötletek

Bambuszok és cserjék

A japán kert ötletek a növényeknél kezdődnek, ezek adják az egész kert alapját. A bambuszok és cserjék nem csak díszítőelemek, de az egyensúlyt és a természetes színeit is hozzáadják életteredhez.

Kavicsos ösvények

Készíts kavicsos ösvényt az udvaron vagy kertben. Nemcsak esztétikus, de hozzájárul a meditatív környezet kialakításához is.

Japán kert ötletek – Így csempészheted be a zen életérzését a mindennapjaidba
Forrás: Getty

Vizes elemek, amiknek a hangja kikapcsol

Ha van lehetőséged, helyezz el egy kis vízesést vagy kerti tavat a kertben. A víz csobogása segíti a relaxációt, ráadásul látványnak is nagyon kellemes. Ezen felül nyáron biztos sok madár lesz hálás érte, hogy nálad mindig találnak pár korty frissítőt.

Japán kert ötletek – Így csempészheted be a zen életérzését a mindennapjaidba
Forrás: Getty

Miniszobrok és dekorációk

A japén kert hangulat nem lehet teljes néhány japán stílusú szobor vagy dekoráció nélkül. Ez lehet például egy Buddha szobor vagy pagoda is.

Kényelmes bútorok és padok

Helyezz ki kényelmes padokat is a kertbe, ahol üldögélhetsz, és élvezheted a kert szépségét, valamint meditálhatsz egy fárasztó nap után. Japán kerted így töltheti be igazi funkcióját.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.