Forrás: Getty

Inspirációk a rusztikus stílusú kültéri konyhához

1. Texturált és régies hatású anyagok

Rusztikus hatás texturált és régies hatású anyagokkal érhető el a legkönnyebben. Az időjárás viszontagságainak ellenálló, tetszés színűre festett és felületkezelt fa például pompás alapanyag erre a célra. Igazán időtlen hatást érhetsz el, ha rozsdamentes acél elemekkel és gránit konyhapulttal párosítod, hiszen így egyszerre jelenik meg a térben az érdes és a sima, a régi és az új.

Inspirációk a rusztikus stílusú kültéri konyhához
Forrás: Getty

2. Terméskő

A terméskőnél kevés rusztikusabb alapanyag létezik: színeiben, anyagában és a felületét tekintve is mondhatjuk, hogy tulajdonképpen a rusztikus stílus etalonja. Nemcsak konyhapultot, hanem akár igen strapabíró asztalt is lehet belőle készíteni, ráadásul a grill is gond nélkül beépíthető. Fával vagy másfajta kővel is kombinálhatod.

3. Modern hatású természetes anyagok

A rusztikus stílusnak nem feltétlenül kell régies összhatást mutatnia: a legmodernebb megoldások is lehetnek rusztikusak. A bambusz, a rattan és a minimalista vonalvezetésű, fa elemeket is tartalmazó bútorok például gyönyörűek – különösen még több természetes kiegészítővel kombinálva.

Inspirációk a rusztikus stílusú kültéri konyhához
Forrás: Getty

3. Pergola fából

A rusztikus kültéri konyha praktikus dizájneleme lehet a fából készül pergola, ami nemcsak gyönyörű, de az időjárás viszontagságaitól is védi a berendezést – sőt, ha az étkezőrész fölé is kiterjed, akkor egy nyári eső sem jelenthet akadályt a kellemes kültéri étkezés során. A fa pergolához tökéletesen illenek az ugyancsak fa elemek, de akár műanyaggal, gránittal vagy terméskővel is párosíthatod.

4. Nyitott polcok

A nyitott polcok egyszerű és nagyszerű tárolási megoldást jelentenek, ráadásul kültéri konyhához éppen olyan anyagokból praktikusak, hogy eleve rusztikus hatást keltenek. Az egymás fölé helyezett gránitpolcok – megfelelően felszerelve – például rendkívül strapabíróak lehetnek, ráadásul az alsóknak a tartalmát védik a fölötte lévők, tehát időjárási tényezők szempontjából is praktikusak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.