Íme 6 tipp, mire használhatod fel a raklapot a kertben

Íme 6 tipp, mire használhatod fel a raklapot a kertben

A raklapok szuper alapanyagai a csináld magad projekteknek, ráadásul azok legtöbbje kezdő barkácsolók számára is megugorható feladat. Itt van rögtön egy féltucat ilyen.

Ötletládához ad!

1. Pad

A boltban kapható kerti bútorok ára szinte mindig a csillagos eget súrolja, ezért remek alternatíva lehet a raklap pad kiülőnek. Szuperül mutat „nyersen” is, ám a kényelem és a küllem javítása érdekében érdemes pár párnát beszerezni rá. Ha nem illik a natúr szín a kertünk összképébe, le is festhetjük színesre.

Íme 6 tipp, mire használhatod fel a raklapot a kertben
Forrás: Getty

2. Vár a gyerekeknek

Ha több raklapot is be tudunk szerezni, akár várat is készíthetünk belőlük a gyerekeknek. Az összeszerelés még rejt magában balesetveszélyt, de a díszítési folyamatba bevonhatjuk a kicsiket is, ragadjanak ők is ecsetet, és fel a kedvenc mintáikat.

Íme 6 tipp, mire használhatod fel a raklapot a kertben
Forrás: Getty

3. Magaságyás

Lelkes kertészeknek nagy könnyebbséget jelent, ha nem a talaj fölött kell görnyedniük, hanem kényelmes magasságban tudják gondozni növényeiket. A magaságyás ládájának a fa a legideálisabb anyag, ezért a raklapok lécei tökéletes megoldást jelentenek a megépítéshez.

Íme 6 tipp, mire használhatod fel a raklapot a kertben
Forrás: Getty

4. Kutya- vagy cicaház

Kis kedvencünk is profitálhat a raklapokból, mivel házat is készíthetünk belőlük. Fektessünk vízhatlan anyagot a tetejére, télre pedig hungarocellel és szőnyegekkel szigeteljük körbe.

Íme 6 tipp, mire használhatod fel a raklapot a kertben
Forrás: Getty

5. Komposztláda, tároló

Csakúgy, mint a magaságyásnál, a komposztnál is a fa a legjobb alapanyag. A komposztládán kívül készíthetünk raklapból tárolót is, ahová be tudjuk tenni a kerti szerszámokat vagy kukákat, hogy ne csorbítsák a kert összképét.

Íme 6 tipp, mire használhatod fel a raklapot a kertben
Forrás: Getty

6. Paraván vagy kerítés

A frissen lazúrozott raklapok gyönyörűen tudnak mutatni egy zöld kertben. Nyugodtan használhatjuk őket kerítésnek vagy paravánnak, hiszen jó takarást adnak, és összeszerelni is könnyű a szerkezetet.

Íme 6 tipp, mire használhatod fel a raklapot a kertben
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin