II. Erzsébet királynő virágosa elárulja a titkát: így maradnak tovább szépek a virágok

II. Erzsébet királynő virágosa elárulja a titkát: így maradnak tovább szépek a virágok

Az angol királynő virágosának hála búcsút inthetünk az idő előtt elhervadó csokroknak. Következzen Shane Connolly 3 szuper trükkje, melyek jelentősen megnövelik a virágaink élettartamát.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Napról napra egyre több virágban gyönyörködhetünk a természetben. Sokan az otthonukat is szeretik díszíteni vágott virágokkal, de ezek sajnos pár nap után elhervadnak és a kukába kerülnek. Annak érdekében, hogy minél tovább élvezhessük ezeknek a csokroknak a látványát, fogadjuk meg II. Erzsébet királynő virágosának a tippjeit.

1. trükk

Ha virágokat vásárolunk, akkor a legtöbb esetben olyanokat szoktunk választani, melyek már szépen kinyíltak, így rögtön díszítik az otthonunkat. A királynő virágosa, Shane Connolly azon a véleményen van, hogy jobban járunk, ha még bimbós virágokat választunk, hiszen így sokkal tovább tudunk bennük gyönyörködni. A titok abban rejlik, hogy megtanuljuk ne csak a kinyílt virágok látványát élvezni, hanem a virágzás összes fázisát.

2. trükk

Shane második trükkje, hogy csak szezonális növényeket vásároljunk, hiszen ezek a legtöbb esetben a közeli környékről származnak, így rövidebbek a szállítási útvonalak. Utóbbinak köszönhetően a virágok nem gyengülnek el, és tovább maradnak szépek.

3. trükk

Ki gondolná, de a vázának is központi szerepe van abban, hogy meddig maradnak életben a virágok. Leginkább a váza anyaga döntő. A napsugarak köztudottan kárt tesznek a vágott virágok száraiban, ezért fontos, hogy azokat megvédjük a napfénytől. Shane Connolly ebből a célból a kerámia vagy más nem átlátszó anyagból készült vázák használatát ajánlja, hiszen így nem jutnak be a napsugarak a vízbe, aminek köszönhetően tovább maradnak frissek a virágok.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin