Forrás: Getty

II. Erzsébet királynő virágosa elárulja a titkát: így maradnak tovább szépek a virágok

Napról napra egyre több virágban gyönyörködhetünk a természetben. Sokan az otthonukat is szeretik díszíteni vágott virágokkal, de ezek sajnos pár nap után elhervadnak és a kukába kerülnek. Annak érdekében, hogy minél tovább élvezhessük ezeknek a csokroknak a látványát, fogadjuk meg II. Erzsébet királynő virágosának a tippjeit.

1. trükk

Ha virágokat vásárolunk, akkor a legtöbb esetben olyanokat szoktunk választani, melyek már szépen kinyíltak, így rögtön díszítik az otthonunkat. A királynő virágosa, Shane Connolly azon a véleményen van, hogy jobban járunk, ha még bimbós virágokat választunk, hiszen így sokkal tovább tudunk bennük gyönyörködni. A titok abban rejlik, hogy megtanuljuk ne csak a kinyílt virágok látványát élvezni, hanem a virágzás összes fázisát.

2. trükk

Shane második trükkje, hogy csak szezonális növényeket vásároljunk, hiszen ezek a legtöbb esetben a közeli környékről származnak, így rövidebbek a szállítási útvonalak. Utóbbinak köszönhetően a virágok nem gyengülnek el, és tovább maradnak szépek.

3. trükk

Ki gondolná, de a vázának is központi szerepe van abban, hogy meddig maradnak életben a virágok. Leginkább a váza anyaga döntő. A napsugarak köztudottan kárt tesznek a vágott virágok száraiban, ezért fontos, hogy azokat megvédjük a napfénytől. Shane Connolly ebből a célból a kerámia vagy más nem átlátszó anyagból készült vázák használatát ajánlja, hiszen így nem jutnak be a napsugarak a vízbe, aminek köszönhetően tovább maradnak frissek a virágok.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.