II. Erzsébet királynő virágosa elárulja a titkát: így maradnak tovább szépek a virágok

II. Erzsébet királynő virágosa elárulja a titkát: így maradnak tovább szépek a virágok

Az angol királynő virágosának hála búcsút inthetünk az idő előtt elhervadó csokroknak. Következzen Shane Connolly 3 szuper trükkje, melyek jelentősen megnövelik a virágaink élettartamát.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Napról napra egyre több virágban gyönyörködhetünk a természetben. Sokan az otthonukat is szeretik díszíteni vágott virágokkal, de ezek sajnos pár nap után elhervadnak és a kukába kerülnek. Annak érdekében, hogy minél tovább élvezhessük ezeknek a csokroknak a látványát, fogadjuk meg II. Erzsébet királynő virágosának a tippjeit.

1. trükk

Ha virágokat vásárolunk, akkor a legtöbb esetben olyanokat szoktunk választani, melyek már szépen kinyíltak, így rögtön díszítik az otthonunkat. A királynő virágosa, Shane Connolly azon a véleményen van, hogy jobban járunk, ha még bimbós virágokat választunk, hiszen így sokkal tovább tudunk bennük gyönyörködni. A titok abban rejlik, hogy megtanuljuk ne csak a kinyílt virágok látványát élvezni, hanem a virágzás összes fázisát.

2. trükk

Shane második trükkje, hogy csak szezonális növényeket vásároljunk, hiszen ezek a legtöbb esetben a közeli környékről származnak, így rövidebbek a szállítási útvonalak. Utóbbinak köszönhetően a virágok nem gyengülnek el, és tovább maradnak szépek.

3. trükk

Ki gondolná, de a vázának is központi szerepe van abban, hogy meddig maradnak életben a virágok. Leginkább a váza anyaga döntő. A napsugarak köztudottan kárt tesznek a vágott virágok száraiban, ezért fontos, hogy azokat megvédjük a napfénytől. Shane Connolly ebből a célból a kerámia vagy más nem átlátszó anyagból készült vázák használatát ajánlja, hiszen így nem jutnak be a napsugarak a vízbe, aminek köszönhetően tovább maradnak frissek a virágok.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Tipp A 7 leggyakoribb lakberendezési hiba – Így kerüld el őket

Az emberek többsége azért nem vállalkozik szívesen lakása dekorálására, mert attól fél, hogy legnagyobb igyekezete ellenére és sok pénzt beleölve is nagyon mellélő. Csokorba szedtük a hét legnagyobb lakásdíszítési bakit, amit odahaza elkövethetsz, hogy ezek ismeretében nagyobb önbizalommal és jó irányból közelítve láthass neki az átalakításnak.

Tipp 5 virág sötét helyre – Természetes fény nélkül is szépek maradnak

Gondoltad volna, hogy ablak nélküli helyiségekben is lehet növényt tartani? Cikkünkből kiderül, hogy melyek azok a fajták, amik fény nélkül is szépen nőnek és terebélyesednek.

Stílus Az időtállóan divatos otthon kötelező elemei

A divatos otthon kifejezés hallatán többnyire mindannyiunknak ugyanaz a kép ugrik be: fényes, letisztult, átlátható, mégis díszes élettér, ahol minden berendezési tárgy más és más, mégis harmóniában van egymással. Hogy mi a titka ezeknek az élettereknek? Vegyük sorra a kötelező elemeket!

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin