II. Erzsébet királynő virágosa elárulja a titkát: így maradnak tovább szépek a virágok

II. Erzsébet királynő virágosa elárulja a titkát: így maradnak tovább szépek a virágok

Az angol királynő virágosának hála búcsút inthetünk az idő előtt elhervadó csokroknak. Következzen Shane Connolly 3 szuper trükkje, melyek jelentősen megnövelik a virágaink élettartamát.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Napról napra egyre több virágban gyönyörködhetünk a természetben. Sokan az otthonukat is szeretik díszíteni vágott virágokkal, de ezek sajnos pár nap után elhervadnak és a kukába kerülnek. Annak érdekében, hogy minél tovább élvezhessük ezeknek a csokroknak a látványát, fogadjuk meg II. Erzsébet királynő virágosának a tippjeit.

1. trükk

Ha virágokat vásárolunk, akkor a legtöbb esetben olyanokat szoktunk választani, melyek már szépen kinyíltak, így rögtön díszítik az otthonunkat. A királynő virágosa, Shane Connolly azon a véleményen van, hogy jobban járunk, ha még bimbós virágokat választunk, hiszen így sokkal tovább tudunk bennük gyönyörködni. A titok abban rejlik, hogy megtanuljuk ne csak a kinyílt virágok látványát élvezni, hanem a virágzás összes fázisát.

2. trükk

Shane második trükkje, hogy csak szezonális növényeket vásároljunk, hiszen ezek a legtöbb esetben a közeli környékről származnak, így rövidebbek a szállítási útvonalak. Utóbbinak köszönhetően a virágok nem gyengülnek el, és tovább maradnak szépek.

3. trükk

Ki gondolná, de a vázának is központi szerepe van abban, hogy meddig maradnak életben a virágok. Leginkább a váza anyaga döntő. A napsugarak köztudottan kárt tesznek a vágott virágok száraiban, ezért fontos, hogy azokat megvédjük a napfénytől. Shane Connolly ebből a célból a kerámia vagy más nem átlátszó anyagból készült vázák használatát ajánlja, hiszen így nem jutnak be a napsugarak a vízbe, aminek köszönhetően tovább maradnak frissek a virágok.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin