Forrás: Getty

Így szaporíthatod a jukkapálmát

1. Válassz egy egészséges hajtást

Keress egy egészséges és erős hajtást a jukkán, amelynek a szára vastag és erős. Ellenőrizd, hogy nincsenek-e rajta betegségek vagy kártevők, és azt is vedd figyelembe, hogy jelenleg aktívan növekedik-e az ág.

2. Vágd le a hajtást

Használj éles ollót vagy metszőollót a vágáshoz. Vágd le a hajtást a tőből úgy, hogy a vágási hely a lehető legközelebb legyen a fő szárhoz. A levágott hajtáson legalább egy vagy két „csomónak” kell lennie, mivel ezekből fognak új gyökerek fejlődni.

3. Készítsd elő az ültetőközeget

Használj jó minőségű és tápanyagban gazdag ültetőközeget a levágott hajtásokhoz. Jó lehet az olyan nedves és jól vízelvezető talaj, mint a tőzeg vagy a komposztkeverék. Kicsit levegőztesd, mielőtt beleülteted a hajtást.

4. Ültesd el a hajtást

Áss egy kis lyukat a földbe, majd helyezd bele a levágott hajtást úgy, hogy a vágott vég legalább 5 centiméter mélyen legyen a talajban. Lágyan nyomd le a talajt a hajtás körül.

5. Öntözd megfelelően

Locsold meg a hajtást annyira, hogy a talaj nedves legyen, de a hajtás ne álljon a vízben.

Így szaporíthatod a jukkapálmát
Forrás: Getty

6. Biztosíts megfelelő fényt és hőmérsékletet

Helyezd a hajtást egy fényes és meleg helyre, a jukkapálma ugyanis szereti a meleg és napos környezetet. Az ablakpárkány például tökéletes neki.

7. Ellenőrizd

Figyeld rendszeresen az ültetett hajtást, és ellenőrizd, hogy gyökeret ereszt-e. Általában néhány héten belül megjelennek az első vékony szálak, és ekkor már biztosan tudod, hogy a szaporítás sikeres volt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.