Így lehetséges a kiégett fű helyreállítása 6 egyszerű lépésben

Így lehetséges a kiégett fű helyreállítása 6 egyszerű lépésben

A nyári hőség és az erős, égető napsugarak komoly sérüléseket tudnak okozni az egyébként jól gondozott gyepnek is. A kiégett fű helyreállítása nem könnyű feladat a melegben, ám egyáltalán nem lehetetlen. Íme 6 egyszerű lépés, melynek segítségével újra kizöldülhet a kert.

Ötletládához ad!

Kiégett fű helyreállítása – Mire lesz szükséged hozzá?

A legfontosabb az elegendő víz és a megfelelő locsolási technika, ezért mindenképpen szerezzünk be egy automata locsolórendszert, ha még nincs. Ez lehet egyszerű slagra erősített locsolófej is, a lényeg, hogy képes legyen akár 1-2 órán át is saját magától menni, és lefedje az egész füves területet. Szükségünk lesz továbbá fűmagra, amivel a kopott területet újra bevetjük, valamint opcionális lépésként választhatunk fűhöz való műtrágyát is.

Kiégett fű helyreállítása lépésről lépésre:

1. lépés: Ha rendszeres locsolás mellett is kiégett a fű, akkor lehetséges, hogy nem kapott elegendő vizet a talaj vagy nem a megfelelő időpontban végeztük a locsolást. A kiégett fű helyreállítása is csak kellő mennyiségű vízzel lehetséges, ezért növeljük a locsolást gyakoriságát és annak mennyiségét, alaposan áztassuk el az egész talajt, különösen a sérült területeket. A szakértők szerint a kora reggeli órákban vagy estefele érdemes öntözni a füvet, a lényeg, hogy ne süssön erősen a nap az adott időszakban.

2. lépés: Vágjuk le a füvet, ha szükséges, mert a frissen vetett fű miatt egy ideig nem ajánlott a fűnyírás. Ne vágjuk túl rövidre a szálakat, 3-4 centinél rövidebb ne legyen, hiszen akkor annyira megsérül a növény, hogy további részei halnak el.

3. lépés: A sérült területekről távolítsuk el a megégett, barna fűszálakat, amelyek már biztosan nem megmenthetők. Helyükön nagyjából 2-3 centi mélyen puhítsuk át a földet. A részben bebarnult vagy megégett füvet a tápoldattal és a megnövelt mennyiségű locsolással helyrehozhatjuk.

4. lépés: Amennyiben szeretnénk műtrágyát vagy tápoldatot használni, azt most tegyük meg. Alaposan dolgozzuk a földbe, mielőtt elvetnénk az új fűmagokat.

5. lépés: Vessük el a fűmagot, bőségesen szórjuk be vele az előkészített területet.

6. lépés: Végül öntözzük meg az egész részt alaposan, különösen azokat a területeket, ahová elszórtuk a fűmagokat. Ezen a területen legalább négy hétig ne nyírjuk a füvet, különben nem tudnak kellőképpen megerősödni a friss szálak.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Váltsd valóra lakásálmaidat a Fundamentával.
Megnézem
Bezárom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin