Forrás: getty

Gazmentes virágágyás – Ennek az egy kiegészítőnek hála többé nem kell kapálnod

A kertészek kedvenc segítsége: talajtakaró fólia

A talajtakaró fólia – vagy geotextília – sok kertész nagy kedvence, hiszen segítségével szinte teljesen megszabadulhatunk a gyomoktól. Sőt, számos más szuper tulajdonsággal is rendelkezik. A nyári szárazságban és a téli fagyos napokon is egyaránt hasznos. Nem kell a kánikulában sem aggódni a növényekért, hiszen a talajtakarónak kiváló nedvességmegtartó képessége van. A szó szerint jéghideg napokon pedig szigetel, aminek hála védi a növények gyökereit a fagytól. Attól sem kell tartanunk, hogy nem jut elég oxigén a talajba, hiszen a talajtakaró a levegőt is átereszti.

Hogyan alkalmazzuk a virágoskertben?

Első lépésben el kell távolítanunk minden növényt az adott területről, ám ha óvatosan, a gyökérre odafigyelve ássuk ki őket, akkor a művelet után vissza is lehet ültetni azokat. Egyengessük el a talajt, majd ássuk ki a növényeknek a helyet. Ezután jöhet a talajtakaró leterítése, aminek a végeit érdemes betemetni a föld alá, hogy rögzítsük. Ha ez megvan, akkor a növényeknek kivájt lyukaknál szakítsuk ki a fóliát pár centiméter átmérőjű körben, mert ezeken keresztül tudjuk elültetni a hasznos fajtákat. Az utolsó lépés a „dekorálás”, azaz a talajfólia eltüntetése. Befedésére kavicsokat, mulcsot vagy gyaluforgácsot használjunk, és el is készült gazmentes virágágyásunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.