Forrás: Getty

Fényárban úszó udvar – Trendi világítás ötletek a kertbe
  • Süllyesztett lámpák

A süllyesztett fények körülbelül 15-20 éve élték virágkorukat, ám az elmúlt években kifejezetten kerülték őket a profi dizájnerek és lakberendezők. Most úgy tűnik, szép lassan ismét a trendi kategóriába kerülnek, azonban a benti mennyezeti világítás helyett a kertben válnak felkapottá. Az elhelyezésüket mindenképp jól kell megtervezni, máskülönben a kert előnytelen részeit emelik ki, elrontva ezzel az összhatást.

  • LED fénycsíkok

A kerttervezők a LED csíkokat arra használják, hogy a precíz részleteket kiemeljék, igazán különleges hatást keltve ezzel. A LED csíkok jól mutatnak lépcsőkön vagy a terasz szélén végighúzva.

  • Lampionok

Ha a bohém stílust kedveled a kertben (is), akkor a lampion a számodra leginkább passzoló kerti világítás. A lampionok jól néznek ki kerti bútorokon is, de a bohém hangulat fokozása érdekében lógasd fel őket a fára vagy a kerítésre. Mivel fő a biztonság, a klasszikus gyertyák helyett LED fényforrást tegyél a lampionokba, így teljesen elkerülhető a tűzveszély.

  • Égősorok

Az idei trendek rendkívül megengedőek, hiszen a minimális erőbefektetést igénylő megoldások lesznek a befutók. Az egyszerű kültéri égősorok például a kertekben is megjelennek. Előnyük, hogy bármikor áthelyezheted őket, és teljesen egyedi módon felszerelhetők.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.