Ezekről a tennivalókról ne feledkezz meg a legmelegebb hónapokban

Ezekről a tennivalókról ne feledkezz meg a legmelegebb hónapokban

A nyári hónapok során akad a legtöbb teendő a kertben, de nem könnyű észben tartani, mennyi mindent kell csinálni. Hoztunk egy listát minden fontos nyári feladatról, hogy könnyebben boldogulj.

Ötletládához ad!

1. Esővíz gyűjtők kihelyezése

Tavasz végétől kezdve rengeteg csapadék esik. Az esővíz igazi érték a kertészeknek, hiszen tiszta vízről van szó, ezért az érzékeny növények öntözéséhez is használhatjuk. Helyezzünk ki esővízgyűjtőket, és öntözéskor ezekből töltsük meg a kannát.

2. Gyomlálás

A tökéletes gyepen és konyhakertben nem mutat jól a gaz. Fogjunk szerszámot és távolítsuk el. Megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha természetes, DIY gyomirtót készítünk vízből és sóból.

3. Szerszámok karbantartása

Nyáron rendszeres használatban van az összes kerti szerszám, ezért időről időre muszáj karbantartani ezeket. Tisztítsuk vagy élezzük meg a metszőollót, a fűnyírót és a fűrészt.

4. Permetezés

A permetezést sokan ellenzik, mert kártékony a méhekre és más hasznos rovarokra, ráadásul veszélyes a gyerekek és kisállatok számára is. Azonban néha a permetezés elkerülhetetlen, és ezt a feladatot is nyáron kell elvégezni. Ehhez persze használhatsz környezetbarát szereket is.

5. Rendszeres fűnyírás

A fűnyírás az egyik legmacerásabb kerti munka, ezért hajlamosak vagyunk halogatni. Ezt azonban nem szabad, hiszen a nyári záporok miatt egyetlen hét alatt is valóságos dzsungellé változhat az udvar.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Nézzük, mit kell 60 Celsius-fokon mosni – és mit TILOS

Fehérnemű, törlőrongy, ágynemű – ezeket a textíliákat a legtöbben 60 Celsus-fokon mossák. Erre vajon tényleg szükség van?

Tipp A robotporszívó előnyei és hátrányai – Megéri beruházni rá?

A robotporszívók már nem számítanak kuriózumnak, szerencsére egyre elérhetőbb áron kínálják őket. Sőt, egyre többet tudnak, pontosabbak és megbízhatóbbak. Ám még így is szól ellenük jó pár érv, hiszen gondolkozni (még) nem tudnak. Elhoztuk a legnyomósabb érveket, melyek garantáltan segítenek meghozni az okos döntést.

Felújítás 12 év kitartó munkájának gyümölcse: egy roppant ízléses kádár-kocka, ami még szaunát is kapott

Egy tucat esztendő - soknak tűnik, igaz? De sokkal kevesebbnek érződik, ha az ember közben a saját otthonát építgeti, szépítgeti. Zoltánék története még 2009-ben kezdődött, ennyi esztendő alatt jutottak el oda, hogy azt mondják: elégedettek az otthonukkal.

Tipp Felvettek az egyetemre? Így rendezd be praktikusan az albérletet

Amikor egyetemre vagy főiskolára készülsz, a legtöbb esetben költözésre is sor kerül. Annak érdekében, hogy otthonosan érezd magad az albérletben, leendő szobádat be kell rendezned a saját stílusodban. Mindezt úgy, hogy a végeredmény praktikus és költséghatékony is legyen. Erre hoztunk pár szuper tippet!

Gyerek Mindjárt becsengetnek 2. – Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek?

A gyerekszobának a gyerekkel együtt kell felnőnie, így amikor tinédzser korba lép a gyermek, a tanulósaroknak is meg kell újulni. Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek? Nézzük.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin