Ezekről a tennivalókról ne feledkezz meg a legmelegebb hónapokban

Ezekről a tennivalókról ne feledkezz meg a legmelegebb hónapokban

A nyári hónapok során akad a legtöbb teendő a kertben, de nem könnyű észben tartani, mennyi mindent kell csinálni. Hoztunk egy listát minden fontos nyári feladatról, hogy könnyebben boldogulj.

Ötletládához ad!

1. Esővíz gyűjtők kihelyezése

Tavasz végétől kezdve rengeteg csapadék esik. Az esővíz igazi érték a kertészeknek, hiszen tiszta vízről van szó, ezért az érzékeny növények öntözéséhez is használhatjuk. Helyezzünk ki esővízgyűjtőket, és öntözéskor ezekből töltsük meg a kannát.

2. Gyomlálás

A tökéletes gyepen és konyhakertben nem mutat jól a gaz. Fogjunk szerszámot és távolítsuk el. Megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha természetes, DIY gyomirtót készítünk vízből és sóból.

3. Szerszámok karbantartása

Nyáron rendszeres használatban van az összes kerti szerszám, ezért időről időre muszáj karbantartani ezeket. Tisztítsuk vagy élezzük meg a metszőollót, a fűnyírót és a fűrészt.

4. Permetezés

A permetezést sokan ellenzik, mert kártékony a méhekre és más hasznos rovarokra, ráadásul veszélyes a gyerekek és kisállatok számára is. Azonban néha a permetezés elkerülhetetlen, és ezt a feladatot is nyáron kell elvégezni. Ehhez persze használhatsz környezetbarát szereket is.

5. Rendszeres fűnyírás

A fűnyírás az egyik legmacerásabb kerti munka, ezért hajlamosak vagyunk halogatni. Ezt azonban nem szabad, hiszen a nyári záporok miatt egyetlen hét alatt is valóságos dzsungellé változhat az udvar.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stílus #vegyélhazait – És tedd varázslatossá azzal a karácsonyt II.

És akkor a célegyenesben még egy csokorra való dekorációs és ajándék ötlet – természetesen ezúttal is csak és kizárólag hazai alkotók munkáiból válogatva.

Tipp A karácsonyi ajándékozási etikett 5 legfontosabb szabálya – Ezeket a hibákat NE kövesd el!

Az ajándékvásárlási időszak kellős közepén járunk, ilyenkor sosem árt feleleveníteni egy kicsit az ajándékozási etikettet. Ezeknek az iránymutatásoknak az a célja, hogy az ajándékozott és az ajándékozó se érezze magát kényelmetlenül, hanem valós öröm legyen a meglepetés.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin