Forrás: Getty

Ezekről a tennivalókról ne feledkezz meg a legmelegebb hónapokban

1. Esővíz gyűjtők kihelyezése

Tavasz végétől kezdve rengeteg csapadék esik. Az esővíz igazi érték a kertészeknek, hiszen tiszta vízről van szó, ezért az érzékeny növények öntözéséhez is használhatjuk. Helyezzünk ki esővízgyűjtőket, és öntözéskor ezekből töltsük meg a kannát.

2. Gyomlálás

A tökéletes gyepen és konyhakertben nem mutat jól a gaz. Fogjunk szerszámot és távolítsuk el. Megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha természetes, DIY gyomirtót készítünk vízből és sóból.

3. Szerszámok karbantartása

Nyáron rendszeres használatban van az összes kerti szerszám, ezért időről időre muszáj karbantartani ezeket. Tisztítsuk vagy élezzük meg a metszőollót, a fűnyírót és a fűrészt.

4. Permetezés

A permetezést sokan ellenzik, mert kártékony a méhekre és más hasznos rovarokra, ráadásul veszélyes a gyerekek és kisállatok számára is. Azonban néha a permetezés elkerülhetetlen, és ezt a feladatot is nyáron kell elvégezni. Ehhez persze használhatsz környezetbarát szereket is.

5. Rendszeres fűnyírás

A fűnyírás az egyik legmacerásabb kerti munka, ezért hajlamosak vagyunk halogatni. Ezt azonban nem szabad, hiszen a nyári záporok miatt egyetlen hét alatt is valóságos dzsungellé változhat az udvar.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.