Forrás: Getty

Elszáradtak a növényeid? Ezekkel a zseniális praktikákkal új életet lehelhetsz beléjük

A növények elengedhetetlen részei az otthonunknak, hiszen élettel töltik meg a szobákat, javítják a belső terek levegőjét, továbbá csökkentik a stressz-szintet is. Ezért is olyan bosszantó, ha a saját növényeink mindig elszáradnak vagy elrohadnak, mert egyszerűen nincs érzékünk a gondozásukhoz. Ennek azonban vége! Összegyűjtöttünk 4 tippet, melyekkel megmentheted az elszáradt növényeket.

Aprított pisztáciahéj

A pisztácia rendkívül finom, emellett képes megmenteni a növényeinket az elszáradástól. Ehhez tegyél egy műanyagzacskóba pár pisztácia héjat, majd egy klopfoló segítségével zúzd apróra azokat. A felaprított héjakat tedd egy vízzel megtöltött tálba, és hagyd egy éjszakán át állni, hogy megpuhuljanak. Ezután keverd hozzá a növény földjéhez. A héjakban elraktározott víz nedvességgel látja el a növényt, továbbá számos értékes tápanyaghoz juttatja hozzá azokat.

Tojások főzővize öntözéshez

Tojást főztél reggel? Ebben az esetben ne öntsd ki a főzővizet, ugyanis rengeteg kalciumot tartalmaz, ami a szobanövények számára is fontos. Mielőtt meglocsolod vele a növényeket, természetesen várd meg, hogy kihűljön.

Átültetés

Az elszáradt szobanövények megmentéséhez ültesd át azokat. Ezt főleg abban az esetben kell megtenned, ha a növény már túl nagy a cseréphez képest, és a gyökereknek nincs már elegendő helyük. Ezáltal nehezebben tudja magába szívni a növény a vizet és a tápanyagokat, ennek következtében pedig elszárad. Az átültetéssel azonban megoldod ezt a problémát.

Be a zuhany alá

Amikor már azt hiszed, hogy az elszáradt növényen semmi sem segíthet, akkor próbáld ki ezt az SOS-tippet: tedd be a növényt a zuhany alá, és áraszd el vízzel. Ezután hagyd ott, és várd meg, amíg megszárad a levelein a víz. Ezáltal pont annyi vizet és tápanyagot fog magába szívni, amennyire ténylegesen szüksége van.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.