Forrás: Getty

A profi fűnyírás 5 aranyszabálya

1. A megfelelő fűnyíró kiválasztása

Annak függvényében válassz fűnyírót, hogy mekkora a kerted. Választhatsz benzines, elektromos vagy akkumulátoros fűnyírót, attól függően, hogy melyik a legpraktikusabb számodra. Az elektromos fűnyíró például nem kényelmes nagy kertekben, hiszen a hosszú kábelrengeteg sok fejfájást okozhat.

2. Tökéletes időzítés

Mielőtt elkezded a fűnyírást, mindig győződj meg róla, hogy a fű nem nedves. A nedves fűnyírással csak kárt okozhatsz a gyepednek és a fűnyíródnak is. Figyeld az előrejelzést, és száraz időszakot válaszz a fűnyírásra.

3. Alkalmazkodj!

Ha hosszú a fű, akkor először vágd le a fűnyíróval a magasabb beállításokon. Ezután állítsd alacsonyabbra a gépet, és haladj át újra a gyepen. Ez a lépés különösen fontos, ha huzamosabb ideje nem nyírtad le a füvet. Még ha nem is rajongsz a fűnyírásért, ezen nem éri meg időt spórolni, különben a fűnyíród bánja.

4. Tartsd karban a fűnyírót

Győződj meg róla, hogy a fűnyírónak élesek a kései. Az éles kés precíz és egyenletes gyepet eredményez, és minimálisan károsítja csak a fűszálakat. Időről időre ellenőrizd a késeket, és ha szükséges, élezd meg vagy cseréld ki azt.

5. Figyelj a fű igényeire

Fontos, hogy ne vágd túl rövidre a füvet, ezzel ugyanis könnyebben megsérülhet a gyep, és védtelenebbé válik a gyomok és más kártevők ellen. Inkább vágd gyakrabban a gyepet, mintsem ritkábban, de túl drasztikusan.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.