Forrás: Getty

A legtrendibb otthonos homlokzatszínek

1. Meleg fehér

A fehér örök klasszikus, ami soha nem megy ki a divatból. Tökéletes választás az otthonod homlokzatára is, ám ahhoz, hogy igazán modern és hívogató legyen az összkép, érdemes hófehér helyett valamilyen éppen csak haloványan színezett meleg fehérre voksolnod, ami halovány, krémes hatást kelt. Élénk színű ajtóval feldobva még trendibb lehet!

2. Bézs

A meleg semleges színek királynője: a haloványan krémes beütést keltő fehérnél jellegzetesebb, karakteresebb árnyalat, ami hófehérrel és fás színekkel kombinálva számít mostanság igazán divatosnak. A bézs homlokzathoz pompásan illenek a fehér oszlopok és lépcsők, esetleg a fa vagy fahatású nyílászárók. Persze, bézsből is sokféle létezik, amik különböző fényviszonyok között más és más arcukat mutatják, tehát egyszerűségük ellenére gyakorlatilag megunhatatlanok.

3. Pasztell színek

Fogadjunk, hogy megakadt már a tekinteted egy-egy pasztell lila, kék, zöld vagy rózsaszín épületen! A pasztellek a beltéri lakberendezési inspirációk terén is hódítanak, miért ne aratnának sikert kívül is? Ha igazán egyedi összhatást szeretnél elérni a kedvenc színeid egyikével, akkor ez a neked való opció.

A legtrendibb otthonos homlokzatszínek
Forrás: Getty

4. Antracit

A szinte feketébe hajló sötétszürke nemcsak a modern, minimalista házaknak áll jól, hanem szinte mindegyiknek – főleg, ha nagy üvegfelületeken keresztül süt át rajta a napfény, illetve meleg fény áradhat ki esténként. A drámai, mégis harmonikus összképek kedvelőinek való, kicsit misztikus beütést keltő választás.

5. Földszínek

A földszínekkel lehetetlen mellé nyúlni, ha lakberendezésről van szó. A homlokzatnak is jól állnak – főleg, ha olyan természetes anyagok is találhatóak a közvetlen környezetben, mint a terméskő vagy egy borostyánnal befuttatott falrész. A barna, a zöld és a sárga árnyalatai szabadon variálhatóak a falon, a nyílászárókon vagy akár az ablaktáblákon.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.