Forrás: Getty

6 tipp, amivel nálad is szép és egészséges lesz a bambusz

1. Találd meg neki a megfelelő helyet

A bambuszok szeretik a napos vagy félárnyékos helyeket – azaz amikor a helyét keresed, kerüld a túl sötét vagy túl száraz területeket.

2. Öntözd rendszeresen

A bambuszoknak szükségük van sok vízre, különösen a forró nyári hónapokban. Ügyelj arra, hogy a talaj mindig nedves legyen alatta, de ne hagyd, vízben álljon, mert az el tudja rohasztani a gyökereket.

3. Tápláld megfelelően

A bambuszoknak szükségük van tápanyagokra a növekedésükhöz. Alkalmazz szerves vagy műtrágyát, így biztosíthatod, hogy mindene rendelkezésre áll a növénynek ahhoz, hogy szép és egészséges legyen.

4. Vágd vissza rendszeresen

A bambuszok gyorsan nőnek, ezért fontos, hogy időnként visszavágd őket. Ez segít megőrizni a növény formáját és megakadályozza, hogy elburjánzon. Az új hajtások ráadásul mindig szebbek lesznek egy vágás után.

6 tipp, amivel nálad is szép és egészséges lesz a bambusz
Forrás: Getty

5. Őrizd meg a talaj nedvességét

Takard be a talajt mulccsal vagy kavicsokkal, hogy megőrizd annak nedvességét, és csökkentsd a párolgást. Ez segít megelőzni a túlzott vízvesztést a talajból, így kevesebb víz kell a növény locsolásához.

6. Figyelj a betegségekre és kártevőkre

Ügyelj a bambuszokat fenyegető betegségek és kártevők jeleire. Ha észreveszel bármilyen elváltozást a leveleken vagy a növény állapotában, azonnal lépj, hogy megelőzd a további terjedést.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.