Forrás: Getty

5 szobanövény, ami kint is jól érzi magát

#1 – Törpe banán

Ez az egzotikus növény rendkívül jól mutat a négy fal között, ennek ellenére a meleg idő elérkeztével nyugodtan vidd ki a teraszra vagy a kertbe, ahol szintén jól érzi magát és még különlegesebbé varázsolja a teret. Mindössze arra kell figyelned, hogy átlagosan ne legyen hűvösebb 15 Celsius-foknál, ugyanis akkor tönkremehet. A legjobb, ha a fagyos szentek után teszed ki, majd ősszel ismét beviszed a négy fal közé.

#2 – Páfrány

A páfránynak számos fajtája jól érzi magát a szabadban, de leginkább a közönséges édesgyökerű, a vénuszfodorka és a gímpáfrány azok, amiket nyugodtan kihelyezhetsz a teraszra, ezáltal trópusi hangulatot teremtve. Arra figyelj, hogy félárnyékos vagy árnyékos helyre tedd, így tökéletes választásnak bizonyulnak egy északi fekvésű teraszra.

#3 – Szukkulensek

Az utóbbi évek trendnövényei közé tartoznak a szukkulensek, melyek bizonyos fajtáival még különlegesebbé varázsolhatod a teraszt. A napos helyeket szeretik, így ha májusban kikerülnek a szabadba, akkor biztos lehetsz benne, hogy a napsugaraknak köszönhetően szebbek lesznek, mint valaha.

https://www.instagram.com/p/CbeoYpnrGLD/

#4 – Kála

A Kála egy rendkívül mutatós növény, amit kár lenne a négy fal közt rejtegetni. Ha félárnyékos helyet tudsz neki a szabadban biztosítani, akkor a jó idő elérkeztével nyugodtan vidd ki. Mindössze arra kell figyelned, hogy nagyon szereti a vizet, azaz soha ne engedd, hogy kiszáradjon a földje.

#5 – Aloe vera

Az aloe vera szereti a meleget, így június előtt nem ajánlott kihelyezni, de nyáron remekül érzi magát a szabadban. A napos helyeket részesíti előnyben, és a kálához hasonlóan igényli a rendszeres öntözést.

A kinti lét előnye

A friss levegőn eltöltött hetektől sokkal strapabíróbbak és ellenállóbbak lesznek a növények, aminek köszönhetően könnyebben fogják átvészelni a téli hónapokat a négy fal között.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.