Forrás: Getty

5 kerti növény, aminek a magját érdemes októberben elvetned

1. Szagosbükköny

Méltán népszerű virág, hiszen amellett, hogy nagyon szép, az egyik legkönnyebb magról nevelni. Rengetegféle színben kapható, így bátran kiválaszthatod a kedvedre valót. Az október remek időzítés az elvetésére, ám a tavaszra felcseperedő virágokat télen érdemes védened a fagytól.

2. Kukoricavirág

Akár vágott virágnak, akár vadvirágnak szánod, mindenképpen gyönyörű! A klasszikus kékes-lilás árnyalat mellett akár rózsaszínben is vörösben is megtalálod. Gyakran vadvirág magkeverék részeként kapható. Az enyhe fagyot bírja, a szélsőségesen hideg időjárástól viszont jobb megvédeni az októberben elvetett magból növekvő palántákat.

3. Kankalin

A csodás sárga virágot hozó tavaszi kankalin nagyjából huszonöt cm-esre növekvő, hosszú szárú növény. Azért érdemes októberben elvetni, mert a magok fontos fejlődési szakaszon mennek át a hideg időszakban. Főleg hat héttel az első fagyok előtt célszerű a vetése – bár ez manapság egyre nehezebben jósolható meg előre.

4. Fokhagyma

A konyhakert dísze lehet a késő ősszel vagy tél elején plántált fokhagyma. Cserépben vagy ágyásban is remekül érzi magát. Fontos, hogy lehetőleg ne a boltban vásárolt fokhagyma gerezdjeiből nevelj növényt, mert a vegyi kezelés hátráltathatja a folyamatot.

5. Hagyma

Októberben sokféle hagyma termesztésébe vághatsz bele. Magokkal vagy ültetni való hagymákkal is kezdhetsz – mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai. Az őszi talaj még elég meleg ahhoz, hogy számos hagymafaj jól érezze magát benne, télen hibernálódjon, majd az idő melegedésekor megint nőni kezdjen.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.