Forrás: Getty

5 egyszerű tipp a víztakarékos kertészkedéshez

Okos tervezés az ültetés előtt

Válassz olyan növényeket, amelyek kevesebb vizet igényelnek. Az olyan szárazságtűrő növények, mint a levendula, a rozmaring vagy éppen a margaréta, nem csak kevesebb gondozást igényelnek, de kevesebb öntözést is, így máris sokkal kevesebb víz kell a kertednek.

Használj sok mulcsot

A mulcsréteg segít megőrizni a talaj nedvességtartalmát, elfojtja a gyomokat, és javítja a talaj szerkezetét. Használhatsz faforgácsot, levélmaradványokat vagy akár szalmát is, mindegyikkel csökkentheted az öntözés gyakoriságát, mivel kevesebb víz fog elpárologni a talajból.

Csepegtető öntözés használata

Ez a módszer közvetlenül a növények gyökeréhez juttatja a vizet, minimalizálva ezzel a pazarlást.

Fontos a megfelelő időzítés

A legjobb időpont az öntözésre a kora reggel vagy a késő este, amikor a hőmérséklet alacsonyabb, és a párolgás minimális. Ezzel is csökkentheted a vízpazarlást, és biztosíthatod, hogy a növények maximálisan hasznosítani tudják a felvett nedvességet.

Figyeld a talaj nedvességét

Használj talajnedvesség-mérőt, hogy pontosan tudd, mikor szükséges öntözni. Ez a kis eszköz segít elkerülni a túlöntözést, illetve megállapítani, hogy mikor túl száraz már a talaj.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.